Корнеля Нинова в Шарково: Убиха животните на хората без причина

  • 22 ноември 2018 09:14

  • 2231
  • 8
Корнеля Нинова в Шарково: Убиха животните на хората без причина
© БСП

Животновъдите от Болярово, Шарково и Малко Шарково потърсиха помощ от нас и поех ангажименти да им помогнем, като искаме отговор от правителството - какво се случва с тези хора. Кристиан Вигенин, като депутат от региона, ще зададе въпрос на Порожанов. Ще ги поканя да дойдат в парламента и ще осигурим адвокат, за да им помогнем да си търсят правата и по съдебен ред. Няма да ги оставим в бедата им. Бях с тях, когато пазехме стадото на баба Дора. Сега отново съм тук. Никой вече не се сеща за трагедията на земеделските стопани в региона.

Това заяви след срещите в община Болярово лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя обясни, че по време на разговорите хората са се оплакали, че са забравени от институциите, от политиците, от всички. Че са принудени да плащат задълженията си по кредити, без да имат никаква възможност, след като им избиха животните, информираха от пресцентъра на БСП.

„Все още има карантина, не се знае до кога ще бъде тя, кога ще бъде свалена, нито какво следва, а нито едно животно, вече пети месец, не е умряло от чума", коментира председателят на БСП. По време на срещата ѝ с баба Дора, тя е споделила: ,,Избиха ми здрави козички, обещаха да ми дадат 100 нови. Не са ми дали и една."

„Хората са обхванати от пълно отчаяние. Най-тежките думи, които чух, бяха – „Ще напуснем региона“, разказа Нинова. Според нея това е най-тежката последица.

Снимка: Пресцентър на БСП

,,Хората и сега споделиха, че няма нито едно доказателство, че са били болни – нито от убитите животни, нито от тези, които още са там“, каза още тя. Нинова обясни, че стадото на Ани, с която също се срещна, формално е заличено от правителството като обект и тя има документ, че такова не съществува, а животните са там, но шести месец стоят затворени.

„Правителството изби животните  без причина, остави хората на произвола на съдбата. Порожанов отдавна трябваше да не е министър и да отговаря пред други институции. Сега никой не идва, не им обръщат внимание, не им помагат. Ние ще направим всичко по силите си виновните да понесат отговорност", обеща Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Владимир Василев
2231 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
данъкоплатец

2018.11.22 | 16:11

8

Бунтът на червената шайка се провали с гръм и трясък. но главатаркат -крадла, импексовата биволица, продължава със саботажната и подривна дейност! Няма ли поне малко разумни хора в БСП, които да спрат тая луда крава! Социал-демокрацията не е чак толкова лоша политическа форма както тая синя приватизаторка действа !! Биволицата от Крушовица ще унищожи и без това малко останалия електорат на милионерите-приватизатори!!

2018.11.22 | 11:32

6

Тая къде се е заврела сега? Чудат се вече какво да измислят за да свалят Бойко. Нема да им се получи,осраха се отвсякъде! Снощи Бойко им каза истината,а и издънката на Радева наля масло в огъня! Смешпици,само ГЕРБ!!!

XXX

2018.11.22 | 15:02

7

Не че комунягите са стока, но герберите са пълна скръб!

Ама и управляващите и те

2018.11.22 | 11:01

5

Да изкарат списъка с изплатените обезщетения и точка. Баба дора ”гушна” 15 000 евро за нейните животни. Да оповестят всички суми платени на тези селски тарикати. Кога щеше да вземат пари,при БСП И ДПС ЛИ?

Анатема,Ай Дуци !

2018.11.22 | 10:42

4

Милион пъти съм проклел ДрагалЪвскийя крадлив Ман Гел,Сашо Нереза,Бакъря,Ниновица и Катъря, но за жалост - нито чуха,ни видяха, нито пък от рак умряха!

Vv

2018.11.22 | 10:07

3

Леле, тая продължава с простотийте си! Нали от ЕС забраниха износа от тези райони именно защото има чума. А да не говорим, че тези хора искаха да си продават млякото и место, с което моеше да пламне такава чума.

!

2018.11.22 | 09:44

1

Корнелия Импексова не е лъжкиня и популистка от вчера. БСП никога повече няма да управлява.

2018.11.22 | 09:47

2

незнам дали няма да оправлява но със сигорност работят много здраво и постигат резултати. Настройват ни един друг.

Добави коментар

Водещи новини