Отново протести в цялата страна (обновена)

  • 19 ноември 2018 20:38

  • 5368
  • 63
Отново протести в цялата страна (обновена)
© Булфото (архив)

Близо 300 протестиращи се събраха тази вечер в столицата.

Протестът започна пред Народното събрание, като недоволните граждани блокираха движението по бул. “Цар Освободител”. По-късно протестното шествие се насочи към Министерски съвет, а от там протестиращите ще продължат по бул. “Александър Дондуков” към "Орлов мост", като се очаква движението да бъде блокирано и там. Протестиращите носят трансперанти и скандират “Оставка” и “Сърце, душа за България”, а част от тях хвърлят пиратки.

Към 20.10 часа протестиращите блокираха движението на пл. "Орлов мост".

Към 20.30 часа протестиращите се оттеглиха от "Орлов мост" и движението бе възстановено.

Към 21.20 часа протестиращите отново се върнаха на "Орлов мост" и движението отново бе блокирано.

Протест за чист въздух и лошото качество на живот се организира тази вечер пред сградата на общинската и областна администрации в Русе. Недоволството е също заради високите данъци и цените на застраховката "Гражданска отговорност". Протестиращите разпънаха транспарант с надпис "За отговорни управници". Те скандираха "Оставка" и "Мафия". По данни на полицията в протеста участват стотина души. 

Намаляха участниците в четвъртия поред протест в Кюстендил, предава БТА. Началото на шествието започна от Гаровия площад в града, откъдето се насочи по утвърдения маршрут - булевард "България", площад "Велбъжд", улиците "Демокрация" и "Цар Освободител". Крайната точка е кюстендилския квартал "Върташево", на изхода на Кюстендил, в посока ГКПП "Гюешево". Протестът се охранява от служители на полицията и от "Общинска охрана". На възловите кръстовища за кратко движението се спираше, до преминаване на шествието. Организаторите настояват за промяна в управлението на България в полза на гражданите, повишаване стандарта на живот, промяна социалната политика в полза на гражданите, намаляване броя на народните представители, увеличаване на минималната работна заплата и пенсиите.

Цялото управление, без да конкретизирам партии, е за смяна. Трябва цялостна промяна. Нова система на управление на държавата, с нови хора. Това заяви от трибуната на централния площад "Свобода" в Хасково съорганизаторът на протеста тази вечер Георги Ванков. Решението не е предсрочни избори, защото системата ще остане същата, а за вота ще се похарчат пари от нашите данъци без да има ефект. Милиони българи, които са напуснали страната, не са спрели да протестират години наред, но по друг начин. Това посочи още ораторът под бурните овации на недоволните. Множеството тръгна на протестно шествие и блокира централния булевард "Раковски" и северния изход на града за Димитровград, като напусна първоначално заявения маршрут до кръговото движение на квартал "Орфей". След това обаче близо еднокилометровата колона се върна обратно. Уведомлението за протеста е до 21 часа, уточниха от община Хасково.

Поредна протестна проява направиха тази вечер и силистренци в централната част на града. "Издигнати" бяха импровизирани трибуни за желаещи да изразят своето мнение граждани. Тази сутрин декларация с искания на протестиращите e представена в Областната администрация. Настоява се документът да бъде предаден на правителството, макар че, както бе съобщено, е разпространен и в социалните мрежи. В декларацията се повтарят огласените на митинг в Силистра искания за незабавна оставка на правителството и разпускане на парламента, за удължен срок на служебното правителство за провеждане на честни избори, за започване на всенародно обсъждане за преминаване към президентска република с двукамарен парламент със силно редуциран числен състав. В декларацията се иска да има драстично намаляване на субсидиите за политическите партии, облекчени условия за провеждане на национални и регионални референдуми, мажоритарен избор с възможност за отзоваване на народните представители. Настоява се да има и граждански контрол върху разходите на всички структури на държавната администрация, недопускащи създаването и съществуването на монополи закони, преструктуриране на контролни и регулаторни органи.

Разградчани се събраха на площад "Момина чешма" в града в знак на протест срещу системата и управлението на държавата. Хората изразиха недоволството си от високите цени на горивата, корупцията и демографската криза. Време е вече държавата да поеме в друга посока, която да бъде в интерес на гражданите, а не на група олигарси, които ни убиват, заявиха протестиращите. Със скандирания "Оставка" участниците в протеста слязоха към бул. "Априлско въстание" и блокираха за минути пътя. Маршрутът им продължи по централната улица до кръговото, където протестиращите направиха разходка по пешеходните пътеки, възпрепятствайки преминаването на автомобилите. Последната спирка на недоволните граждани бяха двете бензиностанции в близост до автогарата. Към протеста в Разград се присъединиха и граждани от Исперих.

Протестиращи затрудниха движението на ключово кръстовище по главния път София - Варна във Велико Търново за поредна вечер. Близо 200 протестиращи преминаха по пешеходната пътека на кръговото кръстовище "Качица" в областния град с лозунги "Оставка" и "Мафия". Техните искания са за повишаване на качеството на живота, за разследване на енергийния сектор, за сваляне на цените на горивата и за промяна на системата.

Протести се провеждат още във Варна, Благоевград, Сливен, Стара Загора, където протестиращите блокираха за кратко движението през Прохода на Републиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5368 63

Свързани новини

Коментари 63

Добави коментар
Истината

2018.11.20 | 18:28

57

Никога повече червените крадци на власт

2018.11.20 | 21:53

63

Истината е видима и със просто око дежурният платен трол на герб е и доктор и истина и всичко друго е написано е от един и същи психичиски сбъркан педал който лекува искукуригалото си его със омраза и цинизми


Симо

2018.11.20 | 21:31

62

Червената олигархия трябва да бъде експедирана на държавен курорт в затвора. А, имущиството й да бъде отнето в полза на държавата.
Повешаването на напрежението в България цели да ни представи като размирна територия. Това е достатъчно Френският съд да прецени, че не е безопасно да екстрадира сем.Баневи за да бъдат съдени от Български съд.
При сценарий с такова развитие, ще ги освободят до месец.
Това искат Комунистите.
Касичките им да са свободни да крадат още от нас данъкоплатците.

2018.11.20 | 20:16

59

Истината е видима и със просто око дежурният платен трол на герб е и доктор и истина и всичко друго е написано е от един и същи психичиски сбъркан педал който лекува искукуригалото си его със омраза и цинизми

Hobby - Programming

2018.11.20 | 17:42

50

Събудете се!
"Комунизмът иде с глада" е лозунгът от как има Комунизъм.
Затова унищожиха цялата индустрия на България.
Да няма нито един работещ промишлен отрасъл.
За да ви докарат до мизерия и глад.
За да гласувате само за тях.
За да ви грабят лицемерно.
Искайте високи заплати, а не ниски цени.
Ако имате високи заплати, ще можете свободно да ходите по света на почивка където и да е.
Ако имате ниски цени, ще ви се наложи да стоите само зад "желязната" завеса.
Това иска Комунизмът.
Да сте му роби до живот.
Събудете сe!

user

2018.11.20 | 21:24

61

Трябва да достигнем поне до Словакия. Срамота е да тъпчем на едно място толкова много години.
Каквото и да си приказваме, БСП нямат решение. Освен това много от членовете й не са съгласни с едноличната политика на другарката Нинова.

Симо

2018.11.20 | 21:15

60

На България й трябват чужди инвестиции от мощни икономики, като Китай, Япония, Русия, Германия, Франция. Такива, които имат интерес да строят заводи и по естествен път да повишават стандарта на живот в България.
Не се нуждаем от мизерията на ниските цени.
Нуждаем се от нормални Европейска заплати.
Нуждаем се от средна класа.
Местия олигарх няма интерес да вдига заплатите ни.
Това могат да го направят само чуждите компании разкриващи работни места в България.
Какво искат те:
1) квалификация;
2) умения;
3) чужд език.
Малцина от тези които виждате масово да грачат по протести имат някое от тези качества. Те са присъщи за средната класа, интелигентните, можещите, способните, специалистите, професионалистите.
Това искат чуждите икономики разкриващи работни места в държави като нашата.
Заплатите автоматично ще се повишават с годините. Нещо не става от раз.
Исканията през това време трябва да са задължителни за всички Българи.
Но, искания за чужди инвестици, повишаващи стандарта на живот.
Исканията за ниски цени за Глупост.
Глуост на Комунистическите привърженици.
Осъзнайте се!
Дойдат ли БСП на власт - край!!
Пак ще има отлив на чужди компании. И още паднат заплатите. И няма да вървим нагоре.
Това иска Комунизмът.
За да му рабуваме.

2018.11.20 | 18:07

51

дежурният гербераски трол

Доктора

2018.11.20 | 15:16

44

Червената чума се лекува само с увиване на въже около врата и провесване на клон

до Доктора

2018.11.20 | 19:08

58

За жалост с такива титли като доктори, специалисти по национална сигурност, титли по бойни изкуства се кичат Борисов, има един доказан крадец Маноил Манев, впрочем повечето гербаджийски помияри.И ти си такъв комчлексар.Сигурен съм, че от всичко разбираш, но нищо не умееш.Става дума за абсолютно всичко.Абе тотална утрепка си с IQ=3,14.Истината боли ама това е полжението.

2018.11.20 | 18:26

56

ПЛАТЕНИЯ ЧЕРВЕН ПОМИЯР ТУКА МНОГО ХУБАВО НАДУВА КАВАЛА - РАЗМЕЧТАЛ СЕ Е ЗА ОСТАВКИ

Доктора

2018.11.20 | 18:24

55

Лекувам червена педерастия и платени червени к.урви с праз в задния двор.

ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2018.11.20 | 16:15

46

СОПОЛ НЕЩАСТЕН,МНОГО СЕ РАЗХЛЕНЧИ ЗАТОВА,ЧЕ ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА СИ ОТИВА ЗА ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ. ТЕ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ ДА СИ ПИШЕШ ТЪПОТИИТЕ ТУКА?


за доктора

2018.11.20 | 18:14

54

яж герберските кайсии пий лайна и пикня

2018.11.20 | 18:10

52

Да го лапаш целият с гарнитура от герб по докторски сбърканяк

Доктора

2018.11.20 | 17:10

48

Боклук платен, ако те барна, ти ще поведеш хорото!

до този дежурният духач отдолу

2018.11.20 | 18:11

53

СОПОЛ НЕЩАСТЕН,МНОГО СЕ РАЗХЛЕНЧИ ЗАТОВА,ЧЕ ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА СИ ОТИВА ЗА ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ. ТЕ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ ДА СИ ПИШЕШ ТЪПОТИИТЕ ТУКА?


МНОГО ИМ СЕ КРАДЕ

2018.11.20 | 17:29

49

НА ЧЕРВЕНИТЕ МЪРШИ НО НЯМА ДА ГИ ОГРЕЕ - ОТНОВО

2018.11.20 | 07:42

36

ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ОСТАВКАТА

До ДАНЪКОПЛАТЕЦ

2018.11.20 | 16:25

47

Ето типичен, класически образ на гербаджийско мекере.Този лешпер или е милиционер или син на милиционерски боклук.И се пише данъкоплатец.Вие цял живот сте на хранилка от бюджета.Иначе сте тъпи, неуки и некадърни като мамули.

ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2018.11.20 | 10:55

40

СОПОЛ НЕЩАСТЕН,МНОГО СЕ РАЗХЛЕНЧИ ЗАТОВА,ЧЕ ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА СИ ОТИВА ЗА ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ. ТЕ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ ДА СИ ПИШЕШ ТЪПОТИИТЕ ТУКА?

данъкоплатец

2018.11.20 | 08:15

37

Много сте бе да е.ба мама ви и на боклуците: Виж те се бе наглеци -300 души! И 3000 да сте това ли е мнозинството бе червени к.опелдаци! Ще видите власт на кукуво лято мама ви престъпна! Въстание ли пак ще вдигате мам ви да е.ба и на капиталистите! На бунището гадове, на бунището, там ви е мястото на останалите още шепа боклуци в държавата!

това се очакваше!!!много търпеливи българи дори за

2018.11.20 | 08:47

38

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ КОЙТО ИМА ТИКВАТА НАРЦИС СЕ НАТИСКА ЗА ПОСТ КОЙТО НЕ Е ЗА НЕГО ВИДЯ СЕ ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ ЧЕ НЕ СТАВА ЗА ПРЕМИЕР

ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2018.11.20 | 16:14

45

СОПОЛ НЕЩАСТЕН,МНОГО СЕ РАЗХЛЕНЧИ ЗАТОВА,ЧЕ ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА СИ ОТИВА ЗА ДА НЕ СЕ ВЪРНЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ. ТЕ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ ДА СИ ПИШЕШ ТЪПОТИИТЕ ТУКА?

2018.11.20 | 15:14

43

И АЗ НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО КАТО СИ ТЪП КАТО ГАЛОШ СЕ НАТИСКАШ ДА ПИШЕШ, АМА - ЕТО ТЕ, ПИШЕШ СИ

Добави коментар

Водещи новини