НДК ще популяризира проекта "Пловдив - Европейска столица на културата 2019"

  • 19 ноември 2018 14:38

  • 365
  • 0
НДК ще популяризира проекта "Пловдив - Европейска столица на културата 2019"
© Pixabay

Националният дворец на културата /НДК/ ще популяризира проекта "Пловдив - Европейска столица на културата". Меморандум за партньорството подписаха кметът Иван Тотев, който е и председател на УС на общинската фондация "Пловдив 2019", и председателят на Борда на директорите на НДК Борислав Велков. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив. 

Партньорството с НДК, където минават eдин милион души годишно, дава възможност да популяризираме нашите над 300 събития и затова е много важно за нас, е казал кметът Тотев. Според Велков след европредседателството домакинството на Европейска столица на културата е най-важното и значимо събитие за страната.

Културата не бива да се дели на софийска и друга, трябва да сме единни и да изпратим общо послание, добавя директорът на НДК.

Като следствие от меморандума вече са в ход няколко инициативи - изграждането на информационен център в НДК за Пловдив 2019, разкриване на билетен център и поставяне на инсталация, посветена на проекта. В литературен клуб "Перото" ще има литературни четения на пловдивски автори.

В Солун, който е побратимен с Пловдив, ще бъде поставена скулптура, която символизира логото на Европейската столица на културата, добави кметът. 

Радина Лазарова
365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини