Поетапно чистят отводнителни канали и дерета

  • 14 ноември 2018 14:05

  • 243
  • 0
Поетапно чистят отводнителни канали и дерета
© Булфото (архив)

Есенно-зимна кампания за почистване на отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци се извършва поетапно във Варна. Дейностите ще продължат до края на февруари 2019 година, съобщиха от сектор "Екологичен контрол" към Община Варна.

Общо 53 участъка са обхванати в кампанията, като ще бъдат извършени следните дейности: почистване и транспортиране на смесени битови и биоразградими отпадъци, на изкопни земни маси, наноси и отпадъци от канализационни системи, премахване на паразитна растителност, отсичане на дървета и резитба на храсти.

До момента са обработени различни участъци по районите. В "Аспарухово" са приключени дейностите по отводнителни канавки на ул."Орел" и на южния пътен възел по ул."Н. Будители", в дерето по ул."Горна студена". В район "Младост" се почиства Елпромското дере, а в "Приморски" се работи в Кемер дере, дерето на сп. "Заимов", Франга дере, Кокарджа дере и Домус дере. Приключено е почистването на канавка, започваща от сп."Заимов" до к.к. "Слънчев ден", както и на деретата край Златни пясъци и успоредното на пътя за с. Каменар.

Последвайте канала на

БТА
243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини