Светлана Божилова за скандалния клип на „Алма матер”: Гаф е, но да дадем шанс

  • 09 ноември 2018 08:52

  • 755
  • 1
Светлана Божилова за скандалния клип на „Алма матер”: Гаф е, но да дадем шанс
©

Вълна от възмущение предизвика клип, с който се набират журналисти и сценаристи за студентската телевизия към Софийския университет – „Алма матер”. В него новият директор на телевизията – актьорът Башар Рахал, обявява кастинг за млади кадри, които искат „да станат известни”. Младо момиче с къса кожена пола пък му носи кафенце. Рахал си взима кафенцето и обявява: „Това е годината, в която ти стана известен като водещ, сценарист, актьор или като организатор на най-младата българска медия – студентската телевизия”.

Според създателите видеото е провокативно, според критиците – то е пошло.

Бившият директор на „Алма матер” – доц. Светлана Божилова от факултета по журналистика на СУ, коментира в ефира на БТВ, че явно има разминаване между посланието на клипа и нагласите у журналистите и студентите по журналистика.

По думите ѝ клипът е гаф, но призова да се даде шанс на новия екип. „Нека не нападаме само, а да дадем шанс. Ректорът назначава директора на телевизията и сега иска да я направи масова и популярна”, коментира доц. Божилова.

Мая Йорданова
755 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.09 | 09:10

1

Шансът на проститутките и сутеньорите в културата, тече вече 30 години. Колко още да ги чакаме. Докато държавата реши да открадне пенсиите, за да им покрие заплатите ли.

Добави коментар

Водещи новини