Приемат нова наредба за ползване на общинските жилища в Плевен

  • 08 ноември 2018 09:43

  • 762
  • 0
Приемат нова наредба за ползване на общинските жилища в Плевен
©

В Плевен ще бъде приета нова наредба за ползване на общинските жилища, съобщиха от общината. Предложението предвижда нов ред за управление и разпореждане с общинските имоти и предстои да бъде обсъдено в Общинския съвет в края на ноември. Проектът е на страницата на Община Плевен и е достъпен за публично обсъждане, поясни председателят на Общинския съвет Мартин Митев, цитиран от БТА.

В предложението, внесено от общинските съветници Петя Василева и Йордан Грижов, се посочва, че досегашната наредба е от 2005 година.

Предлаганите промени са за по-справедливо задоволяване на жилищните нужди на гражданите и необходимостта от задържане на младите хора в общината, посочват вносителите.

В проекта има 18 условия, които регламентират прекратяването на наемните правоотношения. Първото е неплащане на наема или на консумативните разноски за повече от 3 месеца. Наемните цени на жилищата, предоставяни от общинското предприятие "Жилфонд", също се актуализират, предвид нарастването на минималната работна заплата и повишаване на средствата, необходими за поддръжка и ремонт на жилищния фонд на общината. В проекта е включена базисна наемна цена за един квадратен метър жилищна площ. С приемането на новия документ се цели по-голяма яснота, коректност, публичност и обективност при установяване на жилищните нужди на гражданите за настаняване под наем, както и с разпореждането с общинските жилищни имоти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини