Жители на район „Възраждане” протестират срещу зелената зона

  • 07 ноември 2018 07:55

  • 697
  • 1
Жители на район „Възраждане” протестират срещу зелената зона
© Булфото (архив)

Жители на столичния район „Възраждане” протестират заради новата „зелена зона” там. Хората настояват в нея да не попадат междублоковите пространства, където паркират повечето от тях, предава БТВ.

Те са недоволни и защото мястото е осеяно с дупки, няма и разчертани паркоместа.

„Ако това пространство остане извън зоната, тук ще бъдат паркирани два пъти повече автомобили, тъй като ще дойдат приходящи водачи, които не живеят тук, но искат да паркират без заплащане”, каза Румяна Милова от дирекция „Паркиране и мобилност” в Центъра за градска мобилност.

По думите ѝ така проблемът на живеещите в района ще стане още по-голям.

„Основният призив на поддръжниците на „зелената зона” е: „Селяните да си ходят на село, за да имаме софиянци къде да паркираме”, каза един от протестиращите. Милова увери също, че ще започне ремонт на тротоари във „Възраждане”.

Мая Йорданова
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Felom

2018.11.08 | 18:15

1

Винаги ще има провокатори, които да ни разделят на софиянци и селяни, а фокусът е върху това редно ли е живущите да плащат за услуги, които не получават. Живея в района и повярвайте ми тази т.нар. "зелена зона" прилича на останки от втората световна война...А държавните служители работят за нас, а не ние за тях. Поведението на присъстващите такива беше обидно и нагло.

Добави коментар

Водещи новини