От "Воля" раздадоха над 1000 екземпляра от "История славянобългарска" (снимки)

  • 01 ноември 2018 15:52

  • 316
  • 1
От "Воля" раздадоха над 1000 екземпляра от "История славянобългарска" (снимки)
© Пресцентър

В Деня на народните будители партия "Воля" проведе поредната си родолюбива кампания – „Да бъдем будители с ВОЛЯ!“, съобщиха от пресцентъра на партията.

В четири града на страната – София, Варна, Пловдив и Стара Загора депутати от партията подариха на гражданите над 1000 екземпляра от „История славянобългарская“.

„Идеята ни е да припомним на всички факти от славната българска история, събрани в тази Възрожденска творба, с които можем да се гордеем. Всяко семейство трябва да има тази книга“, коментира лидерът на "Воля" и зам. - председател на НС Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967.

Най-активни в кампанията бяха старозагорци - там инициативата премина при изключителен интерес.

„Много съм благодарна на моите съграждани, че дойдоха да се поздравим лично за Деня на народните будители. Хората чакаха търпеливо на дълга опашка за книгата, което означава, че старозагорци са наистина будни хора и истински родолюбци. Специално искам да им благодаря за подкрепата, която изразиха към политиката на нашата партия в парламента“, заяви Кръстина Таскова – депутат от този район.

В Пловдив най-любопитни към книгата на Паисий Хилендарски бяха децата. Народният представител от "Воля" Елена Аксиева разговаря с малките ученици за символа на празника и за историята, която поколенията трябва да учат и помнят. Във Варна Гергана Стефанова-председател на ПГ на ВОЛЯ, също подари стотици книги на жителите на морската столица и лично ги поздрави за Деня на народните будители.

„Благодаря за хубавата инициатива. Събуждайте българите! Имаме нужда от Вас!“ – това написа столичанин в специална тетрадка, която депутатите Боряна Георгиева и Пламен Христов бяха приготвили по време на кампанията в София, за да съберат не само поздравления от хората, но и техни мнения и предложения към "Воля".

Сънародник, който от години живее в чужбина пък написа: „Благодаря за подаръка! Идвам от Германия!“ Боряна Георгиева и Пламен Христов подариха „История славянобългарская“ на пешеходците по бул. „Витоша“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
316 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.01 | 16:16

1
Марешки, каквото и да раздадеш това няма да те направи любим политик,гледай си бизнеса и не си бутай носа където не ти е работа.

Добави коментар

Водещи новини