Започна мащабен ремонт на пловдивския хълм Бунарджика

  • 01 ноември 2018 15:26

  • 1087
  • 1
Започна мащабен ремонт на пловдивския хълм Бунарджика
© Булфото/архив

Започна мащабен ремонт на пловдивския хълм Бунарджика. За реконструкцията на алеите и площадните пространства, за изграждането на  новите детски площадки и озеленяването са предвидени повече от 1 милиона лева от бюджета на общината.

Независимо че облагородяването на хълма започва непосредствено преди зимата, по план е предвидено да се работи във всички дни, когато времето позволява през следващите месеци, за да може проектът да бъде завършен до края на април 2019 година.

Ремонтът стартира с подмяна на цялата подземна инфраструктура.

„Тя включва водопровод, канал, напоителен водопровод, както и цялата електросистема за осветлението. Започваме от източната част, откъм парковата зона, като идеята е да бъде ремонтирана от мемориалния комплекс при върха до булевард „Руски“. Тук се предвиждат възстановяване на акведуктите, възстановяване на езерата, кътове за отдих, опознавателни, на които ще има информация какви растителни видове има в самия парк, съответно и какви животински видове, видеонаблюдението също ще бъде налично, за да може както денем, така и нощем да можем да се грижим за сигурността на хората, които посещават тази зона“, обясни за БНР кметът на район „Централен“ Георги Стаменов..

Предвижда се също влакче да качва посетители до върха на хълма, като цената на билета ще е 1 лев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1087 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Е.П.

2018.11.01 | 18:41

1
Много добра идея.

Добави коментар

Водещи новини