Бъдещ нов мост на река Марица ще разтоварва движението в Пловдив

  • 31 октомври 2018 14:10

  • 694
  • 0
Бъдещ нов мост на река Марица ще разтоварва движението в Пловдив
©

Бъдещ нов мост на река Марица ще разтоварва движението в Пловдив, категоричен бе пред журналисти кметът на града Иван Тотев.

Новият мост над река Марица в Пловдив ще е продължение на бул. "Копривщица", ще започва от бул. "Шести септември" и ще излиза на кръстовището ул. "Дилянка" и ул. "Георги Бенев".

Това е една изцяло нова, голяма пътна артерия, която ще свърже цялата южна част на града и ще разтовари движението около Централна гара, Сточна гара и булевардите "Руски" и "Васил Априлов", каза Иван Тотев. Той поясни, че проектът е готов, догодина ще има издадено вече строително разрешение и ще се търси държавно финансиране. По думите му всички отчуждавания са платени, като остава само плащането за последния имот влизащ в проекта за новия мост.

За Железния мост кметът добави, че в проекта на НКЖИ той е заложен за рехабилитация. Иван Тотев бе категоричен, че няма да се отписва големият проект за повдигане за ЖП линиите в града и премахването на прелезите, като ще се изчака края на програмния период 2020 г., когато НКЖИ трябва да реши кой от проектите ще избере, за да има време и за издаването на строителните разрешения и изпълнението им.

Община Пловдив активно работи по проектите за нов мост над река Марица, още една пътна връзка с район "Южен", както и проекта Модър-Царевец, каза кметът.
 

Нора Виткова
694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини