Хората продължават да минават през релсите, където влак блъсна дете

След инцидента с прегазено дете на жп прелез, хората продължават да минават през релсите.

13-годишно момче загина, след като беше блъснато от влак в Русе. Вчера по обед  детето се прибирало от училище и минало напряко, пресичайки близката жп линия.

Тук ограничението на скоростта е 50 км/ч, машинистът се е движил със скорост 48 км/ч, забелязал е децата, които наближават линията, подал е многократно сигнал, но има предположение, че понеже в района се извършват ремонти работи, децата може би не са чули.  Трудно се спира влак, разликата между влак и автомобил е доста голяма, този влак конкретно е над 200 тона, спирачният път, измерен след инцидента е около 70 км, обясни Свилен Гърдев от БДЖ, в сутрешния блок на Нова тв.

На около 100 м от мястото на инцидента има надлез и възможност за безопасно пресичане, но с годините хората са утъпкали пътека точно на мястото, където беше убито детето.

И оградата не спира преминаващите по нерегламентираните пътеки, въпреки че са изградени надлези на много места по линиите. Подобна е ситуацията и с пресичането по улиците, няма как движението да бъде накъсано на толкова много места, на колкото хората искат да преминават, обясни  Спасимир Димитров, директор по сигурността в община Русе.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет