Извинете, тук защо циганите бият полицаите!?

  • 29 октомври 2018 12:28

  • 10897
  • 16
Извинете, тук защо циганите бият полицаите!?
© булфото/архив/

Какво би станало, ако сега малтретираните от цигани полицаи се жалват пред БХК /Български хелзинкски комитет/ и съда в Страсбург? Все пак става въпрос за грубо погазване на държавността, каквото никъде по света не е допустимо. Нали се сещате какво би станало, ако в САЩ тези роми посегнат на полицаи. Или пък в някоя от „белите” държави на Стария континент.

Не за пръв път живеещите в гетата си позволяват такова поведение. Разбира се, то е поощрено от безнаказаността и защитата на всички онези бранители на „човешките права”, които винаги са готови и са на постовете си да маскарят страната ни у нас и навън. Затова тези срамни случки продължават да се случват, полицаите от своя страна вече отказват да влизат в циганските махали и да опитват да въвеждат някакъв ред. Произволите в тези махали са всекидневие, а ако някой се опита да влезе там, го чакат с камъни, тухли и дървета. Мелета са правени и преди от ромите в Мъглиж, в Гълъбово, в Ихтиман и къде ли не в страната, а за тях са изписани безброй дописки. Ето последната:

„Двама души са задържани, а един се издирва след акция на жандармерията в неделя през нощта в ромския квартал на Мъглиж, съобщи МВР. Преди това шестима полицаи бяха ранени при нападение в квартала. Полицаите са се опитали да задържат участници в нелегални кушии с каруци между селата Черганово и Овошник край Казанлък”.

Бързам да уточня, че не всички братя роми са биячи и лумпени, разбира се. Има и много от тях, познавам такива, възпитани, трудолюбиви, образовани. Гетуизацията на този етнос обаче води до подобни кървави сблъсъци, са категорични експертите, които от години следят случващото се в ромските махали. И са прави – да припомняме ли откъде е и вече заловеният обвиняем за убийството на тв водещата Виктория Маринова в Русе. В гетата циганите се чувстват изолирани и безнаказани, те не спазват законите и правилата, сякаш живеят някакъв паралелен на нашия живот и свят. И на това е крайно време да се сложи край, което пък изисква политическа воля. Стига вече партии и организации са се заигравали от вот на вот с неграмотните роми.

Българите отдавна чакат справедливостта да възтържествува в страната ни. Дори някои вече се умориха и отчаяха от това напразно чакане. Шанс за правителството сега е да покаже, че го е еня за нормалния живот на хората. Да сложи край на срамните побоища на български полицаи и мирни граждани по села и градове, които само показват разпада на държавността, който не е нито от вчера, нито от днес, нито от този кабинет. Впрочем същото се отнася с пълна сила и за пръкналите се новобогаташи като Арабаджиеви, Баневи, Прокопиеви и др..

Ничии права не бива да бъдат нарушавани, безсмислени побои трябва да се наказват, без оглед на това кой ги върши. Но е пълно безобразие да бъдат бити полицаи с камъни в 21 век в страна, член на ЕС. Ясно е, че циганите в Мъглиж ще ревнат в един глас колко са били малтретирани от униформените, при тях жалването и вайкането са нещо като втора природа, която вече е изместила първата. Въпросът е обаче как и дали държавата ще защити своите служители сега и всички останали българи, които спазват правилата и нормите в обществото?

Последвайте канала на

Аделина Делийска
10897 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
стефан

2018.10.30 | 11:43

13
Да ги бият и ......... ,те са си виновни . От 30-тина години заедно с политиците "дундуркат "циганите . За ежедневните кражби от циганите дори не правят протоколи от мързел!
Уя

2018.11.02 | 00:54

16
Ти си тъп,замълчи.
кокиче

2018.10.30 | 19:12

15
бой е.. и гръцка музика ма.. им циганска
еееех

2018.10.30 | 18:39

14
В държава, която е вързала ръцете на полицаите, защото играе по чужда свирка, ще е така. Всякаква измет ще ги бие. А те ще преценяват в това време, дали защитената измет ще реши да им дари живота или да направи децата им сираци... Мъка, мъка и ... срам.
жоая

2018.10.30 | 10:38

12
Скоро когато бъде убит полицай от мангали я с кирка , лопата , брадва и.т.н ли трябва да промените тези закони , кога полицайте ще започнат да си защитават собствения живот ? Облечете в полицейски дрехи един на*ран политик или защитник измислен и го пратете по сигнал в накоя махала ! Само тогава биха разбрали какво е .
Катун бг

2018.10.30 | 09:12

11
Политици,медии и съд имат вина!Навремето всички имахме респект от милицията-тогава нямаше НПО,медии които да тръбят че полицая бил цигана.България се циганизира и тва е подмяна на населението!
кдйдкйкд

2018.10.30 | 09:07

10
Съжалявам че го казвам,но сега чакаме да убият полицай,за да им разрешат да използват оръжие. На този когото ще убият,трябва да му се направи паметник. Коя ли ще е жертвата?
Пурко

2018.10.29 | 23:41

9
И по-лошо ще става.
Мислете му. Рано или късно и вас ще ви сполети ромската наглост.
Емил

2018.10.29 | 23:02

8
Не ми се вярва някой да бие полицай.
А точно обратното безсъмнено е станало .

2018.10.29 | 22:12

7
Абе хора, не разбрахте ли , че справедливост никога не е имало , няма и няма да има ! Спасявайте се който както може !
Роб на влаЗта

2018.10.29 | 21:47

6
Тези полицаи в Мъглиж са пасмина страхливи заплатаджии.
Заслужават си ..
Мъглиж е изпуснато циганско гето там полицаите стоят в кабинетите и цуцкат парички.
Полето и къщите са опоскани а кой гледа ром накриво яде пердах ...

Добави коментар

Водещи новини