Майките на деца с увреждания протестират трети ден. Продължават да искат оставката на Валери Симеонов (снимки)

  • 24 октомври 2018 18:54

  • 6429
  • 45
Майките на деца с увреждания протестират трети ден. Продължават да искат оставката на Валери Симеонов (снимки)
© Булфото

Въпреки извиненията, които поднесе днес вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за обидите към децата с увреждания и майките им, пред Министерския съвет отново се събраха протестиращи. 

Освен майките на деца с увреждания на ларгото в столицата са се събрали и много други, които подкрепят исканията им и настояват за отстраняването на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, който, според тях, няма да си тръгне сам от кабинета. Протестиращите са категорични, че с напускането на Симеонов по никакъв начин няма да се дестабилизира управлението. Движението в столицата не се възпрепятства от протеста. Хората са се събрали на място, където е пешеходна зона и не пречат на движението.

В Сандански също има протест в подкрепа на майките на деца с увреждания и срещу политическия цинизъм. "Важното днес на нашия протест е да покажем една морална подкрепа към майките с децата с увреждания и също така да покажем, че те не са сами. Не е нормално простакът да управлява. Майките си гледат децата по най трудния начин - отпускат им се жълти стотинки, няма рехабилитационни центрове като хората, хеле пък  в малките градове и в малките села. Той е добре. Той  взима субсидиите, партийните субсидии, те си взимат всичко, всичко му е окей. Да стават и да се махат. Ето това искаме - да се махнат оттам. А защо се извини? И той сам си обясни: "Защото коалицията ми каза да се извиня.", казаха пред БНР част от участниците в протеста.

Част от организаторите на протеста заявиха, че не приемат политическата употреба на родителския гняв. "Едва ли не майките с децата остават на заден план в техните очи - ние да не изгубим властта, вие да не вземете властта."

По-рано днес майки на деца с урвеждания се събраха и в Плевен пред областната управа с искане Симеонов да си подаде оставката. Силвия Кръстева, майка на дете със синдрома на Даун, каза: "Това не става с едно извинение, да излезе и да каже съжалявам. Ние ще продължим. Настояваме специално господин Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, той трябва да си подаде оставката. Той е вицепремиер на тази държава и излиза и обижда майки и деца."

Друга участничка в протеста заяви: "Моето име е Наталия Цанева. Те са се посветили на децата си и това заслужва дълбок поклон от мен, от всички и от господин Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Незнам дали една оставка би била достатъчна, за да реши проблемите."

Протестите на майките на деца с увреждания ще продължат докато вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 подаде оставка. Това заяви Вера Иванова - една от протестиращите, част от инициативата „Системата ни убива“. „Не може тази държава да се представлява от такъв човек“, подчерта тя. По думите ѝ майките се борят за реформа, но не могат да си представят, че „правителството се крепи на самата личност Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16“ и „още по-зле за държавата, ако е така“. "Надяваме се той да ни разбере правилно и да прояви някакъв морал и да си подаде сам оставката. Нашите цели не са за сваляне на каквото и да е правителство, нашата борба е за реформа. Продължаваме с протести. Нямаме искания към г-н Борисов", посочи Иванова.

„Можем да издържим много. Нямаме какво да губим. Залогът са децата ни. Ние не можем да ги оставим в такава държава, която зависи от такъв човек, който се гаври с тях“, допълни Вера Иванова.

Причината за протестите на майките на деца с увреждания стана изказване на Симеонов от миналата седмица, в което той нарече майките "кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца". „Той не спря тези дни да обижда и да унижава децата, хората с увреждания и всички, които ни подкрепят, като вчера вече ги нарече „тюрлюгювеч“. Как да приемем такова отношение? То днес е към нас и хората, които ни подкрепят, утре ще бъде към всеки един – и този човек да заема такъв пост. Това е недопустимо! Това е гавра!“, коментира още Вера Иванова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6429 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Дядо Пройчо

2018.10.26 | 10:51

45
Време е да се направи демонстрация под надслов---всеки гражданин на Република България трябва да има право на оръжие.Според мен - ако се приеме такъв закон---всички...дори и политиците - ще внимават какво говорят и какво правят.

2018.10.24 | 19:06

6
25 милиона отидоха на вятъра за ремонта на Графа в София, пак толкова са в джобовете на синята мафия, а бяха за ремонт на пътя до Своге, върви ремонт на ремонтираната, наскоро построена магистрала "Тракия", обаче за тези деца пари няма.
Ани

2018.10.25 | 13:45

44
Децата на България я представят пред света а това са увредените ,без перспектива!!!
Боре

2018.10.24 | 19:28

12
няма - да
само 150 милиона отгоре
ТЪПАК
Ани

2018.10.25 | 13:38

43
Какви.майки са това ? Когато раждат деца с Даун които трябва да се премахват още по време на бременност са си поели кръста и сега ,се правят на много страдали Геновева и виждате ли другите са им длъжни да дават пари за вроден идиотизъм ,който по стандарт не трябва да се ражда
Смърт за мутро-синята мафия

2018.10.24 | 19:07

8
Мразената от всички седесарска просташка власт си го върна на клетите майки и закри Фонда за лечение на деца.
червен тъпанар

2018.10.25 | 12:39

42
нямаш думата бе катил червен,кух си като празна леика,стига си цапал форумите с лаиняни послания,те са изтъркани и не хващат декиш,хората не са тъпи гумени глави като извратените комуняги!!!!!!!!
ЧИЧО

2018.10.25 | 11:21

41
Това което ще напиша, може всякак да ви прозвучи, но мисля,че съм прав.Симеонов не трябва да подава оставка, не, защото по принцип не трябва,а заради това,че българския народ, трябва да си сърба попарата,която е надробил до края, за да се научи,че трябва да гласува,а преди това да разсъждава.Правителството е такова, каквото НИЕ си го избрахме.Майките са прави,но как тъй искаш оставки, без да си поел отговорност като гласуваш.Майки ,с чужда пита помен не се прави,а питата е на онези,които гласуваха.Симеонов нямаше място нито в парламента,нито в министерството,а отговорността за това е изцяло на гласуващите,а ВИЕ МАЙКИ гласувахте ли?Накрая, простичко да ви попитам,забравихте ли Станишев,Жан Виденов и другите другари, заради които всъщност сте,а и всички останали сме на този хал.Не го забравяй те!!!!Корнелия това чака и за това така безскруполно по комунистически ви използва.Искрено ви желая успех.
Аззззсъмбългарче

2018.10.24 | 20:37

29
Браво на майките! Жени с характер!
А оня малоумен, нагъл, безочлив индивид В.С. с една мозъчна клетка ТРЯБВА да си ходи! Също и ония гниди около него, дето се мислят за "бизнеса". Толкова сте в час, че за всичките тези години не разбрахте, че бизнеса колкото е капитал , толкова е и работна сила. Спре ли работната сила, спира и "големият ви бизнес". Набийте си го в главите "ентелегентни менистри и представители."

" Извинявам се на всички обидени" ; Валериии, ти трябва да бягаш ама много далече да бягаш, щото няма съратник от твоите там или сган , която да успее да замаже изродената комбинация в твоята личност между простотията и наглостта ти. Ако имаш поне малко гордост ,ще напуснеш дори и Българя от срам.
Ти няколко дни не успя да проумееш, че няма обидени, има възмутени от простащината ти хора, които не проумяват как едноклетъчно като теб е станало министър и то с голям ресор, пък и си позволява да говори публично. Интелигентния министър , драги Валери, като осъзнае грешката си, се срамува от това, което е казал, извинява се и напуска властта. Но, ти грешко на природата, ти си толкова уверен в правотата си в и правото си да ръсиш простотии за хората в неравностойно положение, че си се самозабравил. Ти, Валери си изпаднал в един политически делиум, и някой трябва да ти изтури една ледено студена кофа вода, за да се усетиш кой си, къде се намираш и защо си поставен там.
Сега ако искаш да покажеш , че единствената ти мозъчна клетка работи си тръгни по живо по здраво , за да не катурнеш оная сган покрай теб. Че като се вижда и на тях им се клати стола...

Политиката, Валери, изисква , знания, ама много знания, обучение, дипломация, интелект, мъдрост, разбиране, поне един западен език. Като ти гледам първичното поведение и те слушам, много ти липсва, Валери, ама много. Даже се чудя на какво се крепи таз гордост и самозадоволство у теб?

Бягай и се скрий някъде. България те ненавижда, Европа ти се смее...бягай,бягай!
ЧИЧО

2018.10.25 | 09:32

40
Защо не бяха жени с характер при Орешарски,Станишев,Жан Виденов,защото и тогава имаха същите проблеми,а забравих,тогава Корнелия още я нямаше.Че майките са прави,спор няма,но щяха да са прави и преди герберското управление,ама тогава кой щеши да ги чуе.Сега, не само свободно стачкуват,но и ги чуват и за това да искаш оставки....

2018.10.24 | 21:24

36
Ако смяташ, че тия 150 човека са България и Европа, значи си много идейно подкован! Точно червените очила ти пречат да разсъждаваш нормално!
Ти си поп кръстю

2018.10.24 | 21:03

34
боклук продажен дупещ се на исток там много ви харесват такива крякащи бсп подлоги пожелавам ви путиновите полицай да ве охраняват на протестите
крастава жаба

2018.10.24 | 23:30

39
Ще има ли протести за : България е " БЛАТО " ? При това изказване на В,Симеонов бледнее с неговите " майки " !!!

2018.10.24 | 22:18

38
Крясъка на майките ми прилича на глупостите в образованието - всеки знае че са глупости /и кряскане/, но се прави на уж принципен, за да не го обвинят - бог знае в какъв грях. Аман!
ь

2018.10.24 | 21:15

35
На следващите избори пак гласувайте за помиярите...

2018.10.24 | 21:26

37
Прав си. БСП и ДПС действително не заслужават да влязат в парламента!
Странджата

2018.10.24 | 20:34

27
Тия жени и "майки" продали се за пари , мъже нямат ли ?Деца за гледане нямат ли ?На кого слугуват?

2018.10.24 | 21:01

33
Тролът от ДПС и БСП е отчайващо неграмотен. Вижда се, че не е възприел нищо от учителите. Двойкар, а иска да управлява без да е спечелил избори! Срам!

2018.10.24 | 20:39

30
тролът от герб стана с друго име личи се кой са учителите на гербо трола

Добави коментар

Водещи новини