Бисер Петков участва в тържество по случай 25 години от създаването на SOS Детско селище Трявна

23 октомври 2018 15:22

Бисер Петков участва в тържество по случай 25 години от създаването на SOS Детско селище Трявна
© МТСП
1236 0

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков поздрави приемните семейства и децата от SOS Детско селище Трявна по повод 25-ата годишнина от създаването му.

Щастлив съм, че в този прекрасен ден мога да засвидетелствам уважението си към пионерския труд на сдружение „SOS Детски селища България“ за създаването и развитието на приемната грижа у нас. В продължение на повече от четвърт век организацията успешно осигурява семейна, здравословна и сигурна среда - така нужна за израстването и развитието на деца, лишени от родителска грижа, заяви министър Петков.

Той благодари на сдружението за доброто партньорство през годините в справяне с предизвикателствата за полагане на семейна грижа за децата в риск, както и за подкрепата за реформа в сектора на социалните услуги.

Бих искал да се обърна към приемните родители, които полагат грижа за децата в „SOS Детски селища България“. Да им пожелая здраве, енергия и да продължават с професионализъм, всеотдайност и обич да се грижат за децата в риск. На вас, деца, искам да пожелая здраве и усмивки, да продължавате да мечтаете и да сбъдвате най-смелите си мечти, каза още министър Петков.

В селището в момента има 8 приемни семейства, които се грижат за 30 деца. През последните 25 години приемните родители са отгледали 220 деца, които са навършили пълнолетие и са поели самостоятелния си път.

В рамките на работното посещение в Трявна министър Петков се срещна с кмета на общината Дончо Захариев, с когото обсъди развитието на социалните услуги в региона, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

 

Филип Епитропов
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини