ВМРО чества днес 125 години от основаването си. Илия Луков разчувства воеводите с тежки македонски песни (снимки+видео)

  • 23 октомври 2018 12:07

  • 1308
  • 0
ВМРО чества днес 125 години от основаването си. Илия Луков разчувства воеводите с тежки македонски песни (снимки+видео)
© Novini.bg

Днес се навършват 125 години от основаването на ВМРО.

На тържеството присъстват лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, Султанка Петрова, зам. - министър на труда и социалната политика, организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, народни представители, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти на ВМРО, българи от Македония и Западните покрайнини.

Снимка: Novini.bg

Снимка: Novini.bg

Поздрав към ВМРО отправи и народеният певец Илия Луков.

Снимка: Novini.bg

Снимка: Novini.bg

След него лидерът на партията Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността напомни историята на партията. "По време на войни и въстания ВМРО винаги е било начело. И колкото и днес да ни говорят за европейски ценности, за политическа коректност и какво трябва и не трябва да говорим, ВМРО 125 години се е борила и ще се бори в една и съща посока- историческата истина  за българщината и нито един българин да не бъде тормозен. Всичко останало минава и заминава. Сега ние нямаме нужда от нови ценности“, напомни той.

„Ние не се притесняваме от епитетите и вървим смело напред. Във ВМРО не се влиза заради пост и облага, във ВМРО влиза само този, който иска да служи някой на България“, каза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

"Правителството не трябва да пада", каза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. "Не мога да кажа дали правителството ще падне при евентуална оставка на Валери Симеонов. Не мога да кажа и дали ще има оставка. Вие какво мислите, че ще направя - да падне правителството или да остане. То не трябва да пада, това е моето мнение", заяви той. Попитан дали падането на правителството зависи от ВМРО, Каракачанов каза: "Аз гледам, че Симеонов казва: "Каракачанов да каже", Корнелия Нинова и един друг депутат, на който все му забравям името - шеф на ПГ, и той ме сочи мен". По думите му по отношение на протестиращите майки правителството е направило много за тях. "Това са допълнителни 150 млн. Аз ако получа допълнителни 150 млн. за армията, ще бъда щастлив. Това не са малко пари", уточни той. "Аз една година и половина се правих на "синя каска", опитвам се да балансирам между някакви такива настроения. От тук нататък губим много време. Вместо да се занимаваме с нещата, заложени в програмата на ОП, година и половина се занимаваме с глупости. Стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой се кара, да се кара", заяви вицепремиерът.

По думите му за година и половина не е имало нещо, за което да са намерили общ език и на това нещо да не са пречели конфликти и конфронтации. "Аз повече ролята на синя каска няма да играя. Валери Симеонов ще дава извънредна пресконференция. Какво ще каже, не знам. Не е намерил за нужно да ме информира", обясни той.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини