Акад. Карталов: Нашите хора доброволно са отишли в полицията (видео)

  • 18 октомври 2018 08:26

  • 2217
  • 2
Акад. Карталов: Нашите хора доброволно са отишли в полицията (видео)
©

Самовъзпроизвеждащ се скандал. Така директорът на Софийската опера академик Пламен Карталов коментира скандала със служителите на операта в Япония , които изписаха надписа Локо София.

Много е важно, че посланикът на Япония в България отказва да коментира случая. По думите му японската полиция също не е желаела това да се раздухва.

Едно самопроизвеждане на фалшива новина, която се възпроизвежда като инфекция. От сайтове и медии до България стига новина, която няма нищо общо с новините по японска телевизия. Това не е мемориал, това е една стена, ограда пред строеж. Тя е много далеч от мемориала, нашите колеги си позволяват да правят тези надписи, но това не е оскверняване. Нашите хора сами са отишли в полицията. Японската полиция е била учудена, обяснявайки, че имат много случаи на драскане със спрей, но за първи път някой се предава доброволно, каза още акад. Карталов и обяви, че служителите са уволнени. Те са извадени от гастрола, освободени са от Софийската опера, но това излишно раздухване идва от нашата татковина.

Служителите на българската опера ще бъдат глобени за дребно хулиганство.

 

Нора Виткова
2217 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
жалко мислене за академик

2018.10.18 | 10:19

2
Когато един , титулуван академик, си позволява да омаловажава подобен акт на вандализъм, страшно гнусен акт, защо се очудваме, че навсякъде по света сме прочути с к.р и с нищо друго? Това се случва точно защото вместо за всяка храчка, фас, хартийка и графитче да се налагат драстични глоби както по света, ние викаме "че какво толкова - фалшива новина"! Егати културтрегера, аз бих започнал уволненията с него!

2018.10.18 | 09:03

1
Буклук. Винаги си бил буклук!

Добави коментар

Водещи новини