"Джи Пи Груп" се отказва от ремонта на трасето на трамвай №5

  • 15 октомври 2018 14:19

  • 3296
  • 0
"Джи Пи Груп" се отказва от ремонта на трасето на трамвай №5
© Булфото (архив)

Строителната фирма "Джи Пи Груп" се отказва от обществената поръчка, възложена от Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия номер 5 по бул. "Цар Борис Трети". Това заяви пред журналисти кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

В края на милата седмица премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране.

"Конкурсът още не е окончателно завършен, няма сключен договор и предстои да бъде класирана, най-вероятно, втората фирма, която е класирана. Друг обект - това е зона 2 на ул."Граф Игнатиев", който се изпълнява от компанията, ще продължи да се изпълнява, защото не бихме могли да оставим разкопана улицата по средата. Знаете, че увеличихме максимално контрола при всяко неизпълнение. Знаете, и огромните санкции, които сме заложили в договора", уточни Фандъкова.

Кметът допълни, че държавата ще отпусне на Столичната община необходимите средства за придобиването на къщата-музей на поета Пейо Яворов.

 

Константин Тодоров
3296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини