Фандъкова: Безкомпромисна съм, не ме интересуват фирми и имена, налагам най - големите глоби

  • 12 октомври 2018 08:18

  • 4862
  • 6
Фандъкова: Безкомпромисна съм, не ме интересуват фирми и имена, налагам най - големите глоби
© Фейсбук/Йорданка Фандъкова

"Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена работа. Именно заради това беше глобен и надзорът на ремонтните дейности на ул. „Граф Игнатиев. Санкцията е първа и последна, защото при още грешки следва разваляне на договора”, заяви в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод реконструкцията на улицата и градината пред храма „Свети Седмочисленици”.

Градоначалникът благодари на гражданите за сигналите и за проявеното търпение. И призова да се изчака краят на ремонта, за да се види крайният резултат.

„Поканих и нашите партньори от Университета по архитектура, строителство и геодезия да участват в процеса, за да са сигурни хората, че има външен, независим контрол”, каза още Фандъкова. И допълни, че не е съгласна с упреците на „политическите сили, които в миналото доведоха София до разруха”.

„Доказала съм, че съм абсолютно безкомпромисна към изпълнителите. Не ме интересува името на фирмата и е известно, че съм налагала най-големите глоби в страната”, каза още кметицата. Колкото до сроковете, всеки ден закъснение ще струва по 240 000 лева на изпълнителите на ремонта, като максималната санкция може да бъде в размер на 4 млн. лева.

Тя бе категорична, че ремонтът на „Графа” е стартирал след продължителни дискусии и консултации. Подготовката на проекта започнала още преди пет години.

„Още веднъж моля: нека да приключи ремонтът и всеки да отиде да го види на място, а не да се предоверява на оценките и вкуса на други хора”, каза още Фандъкова.

Тя коментира и предстоящото обновяване на площад „Света Неделя”. В петък започва дискусията за критериите за работа.

В близко бъдеще ще се търсят инвеститори и за облагородяване на пространството между булевардите „Мария Луиза” и „Христо Ботев”.

Десислава Станева
4862 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.10.12 | 10:28

3
Ватенки, помните ли каква беше Столицата по ваше време????? Място за сравнение няма червени мършииии

2018.10.12 | 11:46

6
Наистина няма - беше си супер, педеруго!

2018.10.12 | 11:38

5
ГЕРБавите са абсолютно един дол дренки... "няма да платя и лев..." - гаче ли от нейния джоб ще ги вади? Досущ като Тиквеника!!!

2018.10.12 | 10:53

4
другарката нямало да плати....това са нашите пари, лелче от данъците ни!!! бай дъ уей, какво стана с трамвайния билет?!?!
Оби

2018.10.12 | 10:22

2
Ще ,,пренареждат" плочките в градинката ! Не ,,пренареждане " , тотална смяна !
Българин

2018.10.12 | 10:19

1
Тая не разбра , че нас не ни интересува дали ги глобява и какви са глобите , а крайния резултат ! Ако е останало грозно и некачествено , какво значение имат глобите !

Добави коментар

Водещи новини