В Банско започна изграждане на нова детска градина

Кметът на Банско Георги Икономов направи символичната "първа копка" за изграждането на нова детска градина в курортния град. Това съобщиха от общината.

"Благодарение на подкрепата на държавата получихме целево финансиране за изграждането на нова детска градина в размер на 1 200 000 лева. Разкриваме работната площадка с мисъл за бъдещето - да осигурим оптималните условия за отглеждането на близо 100 деца. По този начин ще разрешим един дългогодишен проблем с нарушаването на допустимия максимум на броя на децата и ще осигурим по-спокойна среда за тяхното отглеждане", заяви Икономов по време на церемонията.

Детската градина е проектирана съгласно всички съвременни изисквания. В нея се предвижда да се помещават четири детски групи, като всяка от тях ще разполага със собствени гардеробни, занимални, спални и санитарни помещения.

Ще бъде изграден също асансьор за лица в неравностойно положение, а отоплението ще бъде локално, с котел на пелети. Планира се обектът да бъде построен до края на 2019 г.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет