Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Германия - Унгария 2:2

Зам.-министър Ахладова: Ролята на Центъра за обучение на адвокати е от изключително значение

11 октомври 2018 18:28

Зам.-министър Ахладова: Ролята на Центъра за обучение на адвокати е от изключително значение
©
1095 0

Ролята на Центъра за обучение на адвокати е от изключително значение за професионалното развитие и усъвършенстването на хората, които се занимават със защитата на гражданските права и интереси.

Това заяви днес заместник-министърът на правосъдието Десислава АхладоваДесислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974 г. Придобива магистърска степен "Право" в Югозападен при откриването на учебната година в Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Тя отбелязва доброто сътрудничество на адвокатското училище с Националното бюро за правна помощ към Министерството на правосъдието в организиране на съвместни семинари в страната както за младите адвокати, така и за всички, които желаят да повишат капацитета си в конкретни сфери на правоприлагането.

В подкрепа на думите ѝ председателят на Управителния съвет на училището Йордан Йорданов заяви, че на предстоящия семинар на тема: „Измененията и допълненията  в ГПК  от 2017 г. – една година по-късно“, организиран съвместно с Националното бюро за правна помощ, който ще се проведе на 13 октомври, са се записали общо 400 адвокати от цялата страна.

През миналата учебна година са проведени общо 87 обучения в центъра и 89 в страната, стана ясно по време на събитието.

Представено бе и най-новото издание на Центъра за обучение на адвокати „Адвокатурата и правата на човека“. Приветствия към лекторите и участниците отправиха още председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, заместник-омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев.

Веселина Спасова
1095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини