Цецка Цачева заминава за Люксембург

  • 11 октомври 2018 08:19

  • 680
  • 0
Цецка Цачева заминава за Люксембург
© Булфото (архив)

Министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ще вземе участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи”, което ще се проведе в рамките на два дни (днес и на 12 октомври 2018 г.) в Люксембург.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

На форума министърът ще представи позициите на България по темите в област „Правосъдие“, включени в дневния ред.

Важна част от дискусиите ще бъде посветена на предложението за Директива относно несъстоятелността, превантивното преструктуриране и предоставяне на втори шанс и мерки за повишаване на ефективността на процедурите за преструктуриране. Особено внимание ще бъде отделено на Регламента за предоставяне и запазване на електронни доказателства.

Основен въпрос ще бъде процедурата по уведомяване при издаване на европейска заповед за предоставяне и за запазване на електронни доказателства.

В допълнение министрите ще обсъдят начините за подобряване на взаимното признаване по наказателноправни въпроси и засилването на взаимното доверие.

В рамките на Съвета се предвижда да бъде проведен и работен обяд, на който министрите ще говорят за финансирането на правосъдието от страна на Европейския съюз.

Министърът ще вземе участие и в конференция на високо равнище по въпросите на радикализацията на тема „Програми за рехабилитация и дерадикализация в затворите“.

В Люксембург министър Цачева ще се срещне с председателя на Съда на ЕС Коен Ленардс.

Веселина Спасова
680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини