Изграждат видеонаблюдение в Благоевград

  • 08 октомври 2018 15:16

  • 1096
  • 0
Изграждат видеонаблюдение в Благоевград
© Pixabay

Всички инфраструктури и социални проекти, които се изпълняват в община Благоевград, ще бъдат завършени в срок, заяви на пресконференция днес кметът Атанас Камбитов.

Очаква се регионалното депо за твърди битови отпадъци да бъде готово към 18 декември. Досега са изразходвани около 17 милиона лева от ПУДООС и 6 милиона лева от Министерството на финансите. Миналата седмица е подписан поредният договор с ПУДООС в размер на 1.5 милиона лева, тъй като финансирането е поетапно. През октомври предстои подписване на още един договор за допълнително финансиране на строителството.

Камбитов поясни, че и според експертите на предприятието, изграждането на депото е изключително сложен проект. "В момента сме в процедура за фирма-изпълнител на компостиращата инсталация. Очаквам скоро да бъде подписан и договора за изграждането на анаеробната инсталация", уточни той.

78 хиляди кв.м е рехабилитираната градска площ, като за тази цел са отпуснати 13 милиона лева. Това са целеви средства и са предоставени за улична инфраструктура, за ремонт на площада, за велоалеи. Изграждането на близо 4 километровото трасе на велоалеите ще завърши на 16 октомври. Ремонтът на площадното пространство, както и на сградата на общината ще приключи до 27 ноември, а цялостната реконструкция на ул. "Марица" се очаква да завърши около 20 ноември.

На 3 и 10 ноември ще бъдат официално открити новоизградените три сгради със 172 жилища, които ще бъдат предоставени на млади семейства, подчерта кметът на Благоевград.

Започва изграждане на видеонаблюдение на стойност 2.1 милиона лева без ДДС от общинския бюджет, което ще обхваща всички зони и квартали на града. След изграждането на Центъра за наблюдение, системата ще бъде предоставена на полицията и тя ще осъществява дейността.

По повод разследването, което се води в Специализираната болница за активно лечение по онкология "Свети Мина" в Благоевград, кметът Камбитов поясни, че предстои на следващата сесия на Общинския съвет да бъде внесено предложение за продължаване на договора на управителя на лечебното заведение, но това ще зависи от хода на разследването.

"Не искам да създавам излишно напрежение. Финансовите показатели на болницата не са добри и в тази посока в следващия бюджет за 2019 година задължително ще заложим средства за финансово подпомагане на лечебното заведение. Общината е принципал на болницата и знаем колко е необходима, тъй като в нея се лекуват пациенти както от Благоевград, така и от съседните области - Кюстендил, Перник, Пазарджик", посочи Камбитов.

Последвайте канала на

БТА
1096 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини