БСП да бори капитализЪма!? Да бе, да...

  • 25 септември 2018 13:39

  • 7473
  • 10
БСП да бори капитализЪма!? Да бе, да...
© булфото/архив/

Скандалният бизнесмен от БСП Бенчо Бенчев, който бе задържан като „ятак” на Митьо Очите преди близо два месеца, е „санкциониран” с другарско потупване по рамото от своите. Вече няма да е зам.-председател на общинския съвет в Бургас, но пък ще си ползва благинките на местната власт като редови градски избраник.

„БСП отстрани Бенчо Бенчев от поста зам.-председател на Общинския съвет в Бургас. Бизнесменът, който бе задържан в хотел в Турция с издирвания като наркобос Димитър Желязков – Очите, остава независим общински съветник”, съобщават медии.

Чудесно! Ето така червената опозиция бори капитализЪма, като казваше Тато, незаконността, корупцията, престъпленията и т.н. бичове на съвременността ни – с дружеско и лицемерно порицание пред строя за замазване на очи.

В действителност нормалният човек недоумява защо Бенчев, трябва да остава общински съветник след този шумен скандал? И какво точно означава „независим” депутат или общински съветник?! Всички тези избранници влизат в съответната институция под шапката на някоя партия, но като не им изнася си вдигат капите и сами се титулуват като „независими”.

Този порочен модел на политическо номадство от години създава проблеми в публичното пространство. Онези, които излизат от партията, чрез която са избрани, стават уж независими, но продължават да се ползват и да са в зависимост от парите на партийните субсидии.

Темата е дълга и многократно обсъждана, без да са постигнати конкретни и най-вече коректни към избирателя резултати. Не по-малко порочен е начинът за издигане на кандидати като Бенчо Бенчев от гражданската квота на БСП. Това показва, че уж лявата партия не се гнуси от милионерите, но предпочита да ги слага в сателитните списъци, за да може да се освободи от тях при първата им неволна издънка. Свикнахме сякаш със скандалите, които периодично разтрисат соцпартията – преди Бенчо, чийто бизнес си е съвсем легален и с платени данъци, кавгите бяха с друг крупен богаташ от баш редиците на над стогодишната партия - Георги Гергов. Левите не се гнусят от парите на милионерите и въобще на заможните в своите редици. Може би смятат, че като залагат на богати и като Мартин Захариев, Петър Корумбашев, Петър Кънев и т.н. ще преборят по-успешно „гадните капиталисти и несправедливия капитализъм”?!

Но тук думата е за друго – кого ще представлява вече в общинския съвет на един от водещите градове в държавата Бенчо Бенчев? БСП са го вкарали там, защо сега не го изкараха окончателно, за да измият поне част от срама, който сами си залепиха от лакомия. Някак съвсем не е по социалистически точно партията на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да се възползва от древния принцип на римския император Веспасиан - „Парите не миришат”... .

Аделина Делийска
7473 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
123

2018.09.26 | 10:43

10
Основния въпрос е какво правим с дпс ако си изберем бсп че са си комплект???

2018.09.26 | 10:41

9
скоро се изнасям от България този път завинаги, надявам се и ще си татуирам на задника бенчо на едната буза, а на другата Ролса му..., ако има носталгия ще се поглеждам в огледалото...

2018.09.26 | 08:20

8

БСП КрадциМаниполатори иде ви края

ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ КРАТКО И ЯСНО ,А ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ КУФАРИ ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ДА БЪДАТ СЪБРАНИ ДАЛИ ЩЕ БЪДАТ ПОД ФОРМА НА ЗАВОДИ ИЛИ АПТЕКИ ИЛИ НЕЛЕГАЛНИ ФАБРИКИ ВСИЧКО ОТНЕТО ОТ БСП ЩЕ БЪДЕ ВЪРНАТО НА НАРОДА
БСП вън от парламента

2018.09.26 | 06:51

7
Червен картон за бсп
ИВАН

2018.09.26 | 00:32

6
Селянката от Крушовица да оди да копа на къра най и подхожда мотика уууу каква противна и злобна жена
гост

2018.09.25 | 19:45

4
Г-жо Делийска,щяхме да ви вярваме в анализите ви като свободен човек,ако със същата сила изнасяхте факти около корупцията в управленската партия,за лидера им Борисов как се опитва да манипулира народа,че живее много добре,а резултатите показват друго-бедност,високи цени,здравеопазване недостъпно до бедния човек и т.н.,но явно за вас тези теми са табу,поне веднъж напишете нещо за това как се печелят обществени поръчки от кръга около управляващите и тогава ше ви повярваме в писанията

2018.09.25 | 22:34

5
Гостенче, що отклоняваш темата? А тя е за всеизвестната престъпност сред лидерите- милионери на така наречените "социалисти"! Изкажи се по нея! Аааа, не ти е удобна - разбрах! Иначе си смешен с тези втръснали до болка опорни точки за ширещата се бедност, глад и мизерия в страната! Комичен си!
Милен

2018.09.25 | 17:00

2
г-жо Делийска бихте ли обяснили как се отзовава общински съветник?
kolxo

2018.09.25 | 18:06

3
Както се прави с ДУПЕтатите, не?
Човек

2018.09.25 | 14:58

1
Айде сега защо няма коментиращи,или щом така е решила партията значи е правилно и нокой няма право да се съмнява в правотата ,а най-малко да кометира решенията на крушовската селянка

Добави коментар

Водещи новини