Вижте как се преминава жп линия при идващ влак (снимки)

  • 24 септември 2018 08:42

  • 46041
  • 2
Вижте как се преминава жп линия при идващ влак (снимки)
© Кадър Нова телевизия

От началото на годината до момента на жп прелези са станали общо 20 инцидента с 4 жертви и 7 ранени. Повечето от катастрофите са по вина на водачите на автомобили, които пресичат релсите дори при спуснати бариери и включена сигнализация. Това каза в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия главният ревизор по безопасността в Национална компания „Железопътна инфраструктура” Бисер Минчев.

Той обясни, че каква точно да бъде предупредителната система на прелезите е определено от наредба. Рестрикциите са свързани най-вече със степента на натовареност на даденото съоръжение.

Експертът обясни още, че бариерите не са цели, за да може неправомерно навлезлите в прелез автомобили да пресекат релсите преди да бъдат пометени от приближаващ влак.

Кадър Нова телевизия

Кадър Нова телевизия

„Не е по-добре, когато на прелеза има пазач. Всяка година се пресъоръжават около 20 прелеза, за да се премахне изцяло човешкият фактор”, каза още Минчев и допълни, че ако се въведат драстични санкции за нарушителите, шофьорите ще станат по-дисциплинирани.

Кадър Нова телевизия

Последвайте канала на

Десислава Станева
46041 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хората са станали стадо

2018.09.24 | 09:35

2
но нали това искат от нас, световните ни господари-чифутите.
не обичам смъртта

2018.09.24 | 09:02

1
А да видим сега колата ли е "по-бърза" или валака. Но до сега времето и животът са показали,че влакът е по-бърз. То си е безумие шофьорите да се състезават с него.

Добави коментар

Водещи новини