Близо 300 ученици ще се включат в Дните на младите огнеборци

  • 18 септември 2018 15:16

  • 1532
  • 0
Близо 300 ученици ще се включат в Дните на младите огнеборци
© Pixabay

На 19 и 20 септември ще се проведат XIX републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, предадоха от пресцентъра на МВР.

Традиционно домакин на проявата е к.к. „Албена“. Съорганизатори на младежкото съревнование са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Близо 300 ученици на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 отбора, ще вземат участие в младежката надпревара. По традиция състезанието ще протече в две състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В правилата за състезанието е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт. Победителите в републиканското състезание придобиват правото да представят страната ни в международни прояви на младежките противопожарни формирования.

Откриването на състезанията ще се състои на централната алея в к.к. „Албена” /до х-л „Добруджа“/ на 19 септември от 9.00 часа. Половин час по-късно младежката надпревара ще започне с дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”. През втория състезателен ден от 9 часа младежите ще мерят сили в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия”. Награждаването и закриването на републиканския преглед ще бъде на 20 септември от 17.30 часа.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини