Фандъкова: При толкова мащабни ремонти не можем да гарантираме, че някой работник няма да си остави ръцете

  • 17 септември 2018 08:30

  • 2232
  • 6
Фандъкова: При толкова мащабни ремонти не можем да гарантираме, че някой работник няма да си остави ръцете
©

Честит празник на всички софиянци. Честит първи учебен ден и на всички деца.

Това обяви в сутрешния блок на БТВ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Тя коментира последните политически теми от седмицата, както и всички наболели проблеми на столицата. "Не мисля, че има политическа криза. По-скоро има изкуствени кризи. Това е работата на опозицията - да критикува и да се опитва да създаде проблеми на управляващите. Все пак искам да кажа, че аз съм работила най-добре, когато има стабилност в държавата. Виждате днес има коалиционен съвет и ще бъде обявена новата номинация за нов транспортен министър. Не може да се говори за криза. Твърде рано е да се говори за предстоящите местни избори и дали ще се кандидатирам. В момента всички мои усилия са насочени към успешно приключване на големите ремонти в столицата. Те могат да се случат само с подкрепата и рабирането на софиянци. Знам, че предизвикаваме неудобства, но искам да благодаря на всички столичани за търпението", каза тя.

"Ремонтът на бул. "България" приключи преждевременно, както бяхме обещали. Снощи пуснахме движението по бул. "Арсеналски". Движението по булевард "Васил Левски" също е пуснато буквално преди часове. Там са асфалтирали до сутринта четири машини. Всички основни пътни артерии са пуснати, като само бул. "Пенчо Славейков" остава в ремонт. Зам.-кметът Крусев всеки ден е на терен. При тези мащабни ремонти не можем да гарантираме, че някой майстор няма да си остави ръцете. Това са стотици хора и фирми. От бул. "България" съм поискала две проби. Същото важи и за бул. "Арсеналски" и бул. "Васил Левски". Най-лесно е да не правим нищо и тогава няма да има критики. Аз обаче изповядвам друга философия. Санкциите са некачествени ремонти са големи. Искам да гарантирам на всички софиянци, че техните пари не отиват за калпави ремонти. Булевард "Дондуков" излезе златен на изпълнителя заради проблемите с паветата. Всички лостове, които са възможни, сме ги заложили. Ще дам  пример с "Граф Игнатиев". Ремонтът там е с предварително платена гаранция от фирмата изпълнител. 50% от тази гаранция ще им бъде освободена, когато приключи ремонта. Другите 50% ще бъдат задържани докато тече гаранционния срок и ако се наложи нещо да се поправя, това ще стане с тези пари. Искам това да стане ясно на всички софиаянци и те да разберат, че техните пари не отиват за калпави ремонти", категорична беше Фандъкова.

Филип Епитропов
2232 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мнение

2018.09.17 | 11:08

6
То ясно, че винаги съществува вероятността някой да си остави ръцете, защото в тая държава малко хора се стараят наистина да си свършат качествено работата. Но въпросът е първо дали е направено качествено заданието от Възложителя и какъв контрол се упражнява, за да може после да се изисква нещо от изпълнителя.
мишо

2018.09.17 | 09:34

3
Обществена тайна е, че за да вземе строителна фирма поръчката, дава леко хонорорче, а след като получи парите за изпълнената поръчка, връща второто по-стабилно хонорорче. При тези хонорарчета как да работят фирмите качествено и в срок. Никак.А къде отиват парите на данъкоплатците , явно не по предназначение а за управлението на управляващите, независимо кои са те.
гочев

2018.09.17 | 10:50

5
Тоя с червения трол - мен по ми прилича че ти си платен кретен да ти кажа .. кааквото казва №1 е обществена тайна - всички го знаят... а вие сте жалки .. намери си истинска работа, надупен смешник,,,

2018.09.17 | 10:15

4
Аз ще направя една тайна достояние на обществото, а именно че ти си червен трол и взимаш едно ху* че орално. Стабилно го взимаш
М. Василева

2018.09.17 | 09:02

1
Фандъкова да си поеме отговорността, а не да се оправдава със строителите

2018.09.17 | 09:19

2
Поеми го Василева орално!

Добави коментар

Водещи новини