Пренасят на ръце параолимпийците на СП по гребане заради повредена рампа

  • 12 септември 2018 10:41

  • 734
  • 0
Пренасят на ръце параолимпийците на СП по гребане заради повредена рампа
© Кадър: Нова телевизия

В събота в Пловдив беше открито Световното първенство по гребане, в което за първи път равно участие имат и параолимпийци. Оказва се обаче, че по време на откриването на състезанията в Античния театър рампата за хора в неравностойно положение била счупена. Наложило се параолимпийците да бъдат пренасяни на ръце.

Заради гафа бащата на Петър – момчето, което беше поверено за ден на грижите на премиера, писа до Борисов и спортния министър и поиска оставката на заместник-кмета по спорта в града Георги Титюков, предаде Нова телевизия.

Според организаторите причината рампата да не работи била изгоряла част от електрическото табло. Съоръжението, твърди Титюков, било проверено 10 дни преди откриването на шампионата и работело, а общината ще прецени кого да накаже.

Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във призна за проблема, но отбеляза, че такива неща се случват навсякъде и че вече са предприети необходимите мерки от страна на организаторите.

Владимир Василев
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини