Красен Кралев: Такива домакинства се печелят с огромен авторитет

  • 12 септември 2018 08:45

  • 772
  • 0
Красен Кралев: Такива домакинства се печелят с огромен авторитет
© Кадър: Нова телевизия

Домакинства на подобни състезания се печелят с огромен авторитет. Трудно се дава домакинство на аутсайдер в даден спорт. Държавната политика и националната стратегия също играят значителна роля. Това заяви в студиото на "Здравей, България" спортния министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във по повод организираните у нас три световни първенства – по волейбол, художествена гимнастика и гребане.

,,Организацията е много сложна, но въпреки това се справяме. Основната ни цел с тези домакинства е да дадем възможност на младите хора, най-вече на децата, да се докоснат до майсторството на българските спортисти'', отчете Кралев и допълни, че страната ни ще се опита да вземе домакинство на олимпийски квалификации.

,,Приходите от трите световни първенства са основно от продажбите на билети, но те не са много скъпи, за да очакваме печалби. Както и от телевизионните права, разбира се. Тези пари, които влизат като постъпления, ще се използват, за да се покрият разходите по организацията'', посочи Кралев.

,,Ежегодно инвестираме около 5 милиона лева в тези домакинства. Даваме приоритет на тези спортове, които са категоризирани като по-успешни. Когато работиш и имаш успехи, тогава ти дават и домакинство'', коментира министърът.

По отношение на масовия спорт Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във посочи, че той е приоритет на общините, а държавата се занимава с изграждане на инфраструктура и с елитния спорт.

,,Тази битка с обездвижването на децата се води съвместно и с учителите, с и родителите'', каза той и напомни, че през последните години държавата възобнови много зали, салони и площадки в цялата страна.

,,30 години държавата не беше дала нито един лев за футбола, за последните години направихме поне десет стадиона. Хубаво е за българските фенове да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните изисквания'', обясни Кралев относно идеята за изграждането на нов национален стадион на стойност 100 милиона лева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини