Невнимателен рибар "удави" колата си в язовир Копринка

  • 10 септември 2018 14:24

  • 6753
  • 0
Невнимателен рибар "удави" колата си в язовир Копринка
©

Леководолази от морски клуб „Севт ІІІ“ вадиха потънал автомобил „Опел Астра“ от водите на язовир „Копринка“ край Казанлък, съобщи "Монитор".

Колата се озовала на дъното на водоема след като собственикът решил да припали двигателя ѝ през открехнатия страничен прозорец. Колата внезапно потеглила по стръмния бряг и се насочила към дълбокото, само по случайност шофьорът не я последвал.

Близо три часа продължило изтеглянето. Оказало се, че двигателната част се е забила в коренища и това затруднило опитите на леководолазите да я изтеглят. Наложило се да закачат балони със сгъстен въздух, а в последствие да дърпат със скутер, разказа мъж, участвал в акцията.

Това не е първият случай за „удавяне“ на МПС-та в язовира, чийто обем е 140 млн куб м при 44-метрова каменно-насипна стена. Преди няколко месеца се наложило да бъдат вадени микробус и стар камион „ЗИЛ“, които се озовали на дъното при опит за среднощен риболов от бракониери.

Язовирът е пуснат в експлоатация през далечната 1955 година, а строителството му е започнало още през 1947-а година. Под водите на Копринка се намират останките от някогашната столица на траките Севтополис, преди да бъде завирен тя е била проучена и описана от археологически екип.

Мая Йорданова
6753 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини