Главното мюфтийство осъди поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни плочи в Добрич

  • 10 септември 2018 12:14

  • 638
  • 1
Главното мюфтийство осъди поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни плочи в Добрич
© Pixabay

Главното мюфтийство остро осъжда поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни плочи в Добрич. Това се посочва в декларация на Главното мюфтийство на мюсюлманското изповедание в България, разпространена от пресслужбата. Държавните институции, трябва да предприемат адекватни и незабавни действия по задържането и наказването на извършителите на този вандалски акт, посочват от мюфтийството.

В декларацията се посочва, че вандалската проява се е случила на 6 септември, когато страната отбелязваше Деня на Съединението.

"Необходимо е да се замислим сериозно в дълбокото значение на надписа над парадния вход на Народното събрание: "Съединението прави силата", с който се представихме пред света по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз", отбелязват от мюфтийството. От там посочват, че ислямофобията е станала модерна в днешни дни и за съжаление се посяга дори на последните наземни домове на покойните.

През последните две години в Народното събрание бяха внесени няколко законопроекта за вероизповеданията, но за съжаление нито един от тях не е градивен и не обслужва нуждите на вярващия човек, смятат от мюфтийството. Според Главното мюфтийство законопроектите са рестриктивни, целят да извлекат политически дивиденти и да угодят на псевдопатриотични чувства.

Последвайте канала на

Нора Виткова
638 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Народа

2018.09.10 | 12:33

1
Вънка от БЪЛГАРИЯ, РЯЗАНИ МЪРШИ!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини