Нивата на реките в Западнобеломорски басейн са около и под праговете за средно количество

  • 27 август 2018 16:14

  • 1646
  • 0
Нивата на реките в Западнобеломорски басейн са около и под праговете за средно количество
© Булфото (архив)

Водните количества на реките в Западнобеломорски басейн са около и под праговете за средни води, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

През последното денонощие водните нива на реките в басейна са се понижили или са останали без съществени изменения. Регистрираните изменения на водните нива в басейна са от -5 см до +6 см. Днес вследствие на валежи са възможни краткотрайни повишения на реките в целия басейн, по-съществени е възможно да са в притоците на река Струма в средното и долно течение и във водосборите на реките Бяла и Бъндерица, притоци на река Места.

През следващите 3 дни речните нива в басейна ще се понижават или ще останат без съществени изменения, като утре все още ще има незначителни повишения в долните части на реките Струма и Места, вследствие оттичане.

В резултат на интензивни валежи са възможни поройни наводнения в следобедните часове във водосборите на: река Джерман, река Логодашка, река Стара река, река Градевска, река Сушичка, река Дяволска, река Влахинска и река Струмешница, както и по основната река в средното и долно течение.

Радина Лазарова
1646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини