Започна процедура за управление на туристически район „Долината на розите“

  • 20 август 2018 16:24

  • 1260
  • 0
Започна процедура за управление на туристически район „Долината на розите“
© Pixabay

Започна процедура за управление на туристически район „Долината на розите“.

Това съобщиха от Областна администрация Сливен.

Първа работна среща, свързана с дейността на туристически район „Долината на розите“, се проведе в община Казанлък. В срещата участва зам.-областният управител на Сливен Камен Костов.

На нея бе сформиран учредителен комитет, който по регламент трябва да извърши всички необходими дейности за създаването на Организация за управление на туристическия район.

„Долината на розите“ е един от 9-те туристически района в страната съгласно утвърдената от министъра на туризма концепция. Център на района е град Казанлък. В него членуват Сливенската областна администрация и общините Сливен, Твърдица, Антон, Гурково, Златица, Казанлък, Карлово, Копривщица, Мирково, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сопот, Стрелча, Хисаря, Чавдар и Челопеч. Основната специализация в дейността на района е здравният и културен туризъм.

Останалите две общини от Сливенска област попадат в други туристически райони. Нова Загора е включена в Тракийския с център Пловдив, а Котел – в Старопланинския с център Велико Търново.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини