Младежите от БСП предлагат да има финансова помощ за децата без място в ясла (снимки)

  • 12 август 2018 13:32

  • 2149
  • 9
Младежите от БСП предлагат да има финансова помощ за децата без място в ясла (снимки)
© Пресцентър

Недопустим е недостигът на места в детските ясли в София. За съжаление, кметът Фандъкова и нейният екип не могат да се справят с този проблем вече 10 години. Това говори за липса на управленска визия. С тези думи председателят на Младежкото обединение в БСП – София Петко Димитров постави началото на символичната акция пред Столична община под мотото „Място за всяко дете“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Така младите социалисти отбелязаха Международния ден на младежта и отпратиха отворено писмо до кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Важно е за всеки млад човек, когато реши да има деца, да получи подкрепата на общината, в която живее, а в европейската столица София не е така. Надяваме се управляващите да обърнат внимание на предложенията ни“, заяви Димитров.

В отвореното писмо до Фандъкова младежите са направили конкретни предложения за решеване на проблема с недостига от над 4 000 места в детските ясли в столицата - до преодоляване на недостига – целева финансова помощ за млади родители до 29 г., които учат или работят и за чиито деца в яслена възраст няма места; приоритетно изграждане на детски ясли спрямо нуждите на столичните райони и решаване на проблема с недостига на квалифициран медицински персонал в яслите, чрез справедливо и достойно заплащане.

„Откакто съм общински съветник един от най-често задаваните въпроси от млади родители е защо няма място за моето дете, въпреки, че има максималния брой точки, живеем на метри от детското заведение и отговаряме на всички изисквания?“, това сподели Николай Николов от групата на БСП в СОС. „Госпожа Фандъкова се хвали, че Столична община има рекорден бюджет от милиард и половина лева, а продължава да не рашава трайно този важен за младите хора въпрос. На фона на демографската криза в България, в София има, макар и скромен, положетелен прираст. Ето защо Столична община трябва да подкрепя и стимулира младите родители, а не да създава пречки пред отглежданено на деца“, категоричен е младият общински съветник.

Ето го и пълния текст на отвореното писмо, който публикуваме без редакторска намеса:

 УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА,

Ние сме млади хора, които искат да продължат да живеят в родината си и да се развиват и създават семейство тук – в София. За нас е изключително важно децата ни да направят първите си стъпки тук, да чуят първия училищен звънец тук, да срещнат първите си приятели тук и да преживеят първите си радости и тревоги точно тук – в нашия град. За съжаление обаче това се оказва изключително трудно.

От години в столицата има недостиг на места в детските ясли. В момента за над 4 000 растящи в София деца няма място в нито една столична ясла. Много майки и бащи не могат да запишат своите момчета и момичета в ясла, което ги принуждава да търсят други, далеч по-скъпи, начини за отглеждането им. А често това ги кара да отлагат създаването на деца.

Вместо младите родители да бъдат поощрявани, те биват наказвани от държавата и общината. Наказвани за своя избор да създадат и отглеждат децата си в София. Това ли са държавата и общината, в които искаме да живеем?

Младите социалисти от БСП – София искаме ние и нашите връстници да създадем семейство и да отгледаме децата си тук. Ние настояваме всяко дете да има своето място в яслите, детските градини и училищата в София. Ето защо предлагаме следните решения:

1. Приоритетно изграждане на детски ясли спрямо нуждите на столичните райони.
2. До преодоляване на на недостига на места – целева финансова помощ за млади родители до 29 г., които учат или работят и за чиито деца в яслена възраст няма места.
3. Преодоляване на недостига на квалифициран медицински персонал в детските ясли чрез справедливо и достойно заплащане.

Вярваме, че бъдещето на държавата и столицата ни зависи от всички нас. Нека бъдем отговорни точно към това бъдеще – нашите деца!

 

Младежко обединение в БСП – София

 

Владимир Василев
2149 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Бенчо Бенчев

2018.08.12 | 18:40

9
Скоро ще оповестя милионите, които съм дарявал на БСП и Румен Радев.
таркал

2018.08.12 | 18:26

8
Това комунистите са най големите демагози, крадци и популисти. Както каваше един от тях, по полов път се предават болестите им. Пе,де.рухи!
Пламен

2018.08.12 | 16:30

7
За белите деца-може!казах..
:D

2018.08.12 | 15:50

6
От всичките "младежи от БСП" виждам 2 истински деца, БСП се състои от ялови скопени гейове.

2018.08.12 | 15:21

5
"Младежите от БСП", сиреч 10 деца на комунисти, 5-о поколение мафиоти и главорези.
sasho

2018.08.12 | 15:02

4
всичките младежи от бсп да ми направят по една свирка.
мдааа

2018.08.12 | 14:18

3
Постановка или не - места няма

2018.08.12 | 14:15

2
Снимка на ГЛУПАЦИ с КУКЛИ !!!!!
опорна то4ка

2018.08.12 | 14:05

1
Скивахте ли тролчета изроди мои новата постановка на отдела за Агитация и Пропаганда на Аамбубата?! Аа?!? Брилянтно изпълнена от подрастващите мафиотчета!! Аз снимах и пращах на оня бляд в Кремъл, Льонката, да се изфукам че и ние не падаме по долу. Решетников опулил очи и се кефи - Маладцьй вика

Добави коментар

Водещи новини