Наградиха млад пианист от Русе на международен фестивал и музикална академия

  • 07 август 2018 18:37

  • 1651
  • 0
Наградиха млад пианист от Русе на международен фестивал и музикална академия
© Община Русе

Младият пианист Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в от Националното училище по изкуствата в Русе е сред отличените като соло пианист и камерен изпълнител на тазгодишното издание на Лятната академия на Международния фестивал "Peter de Grote" в Холандия, съобщават от Община Русе.

Лятната академия на фестивала е била от 25 юли до 4 август в град Грьонинген, Холандия. Там са се срещнали близо 60 млади таланти от различни европейски страни, САЩ и Канада.

Във фестивала по-рано - от 17 до 27 юли 2019 г. в Грьонинген, Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в, който е ученик в класа на пианистката Даниела Кюркчиева, е участвал в пет концерта като солист и камерен изпълнител, награден е със стипендия и е получил привилегията да свири на заключителния концерт на отличените млади пианисти, цигулари, виолисти и контрабасисти.

Участието на Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в на Международния фестивал "Peter de Grote" в Грьонинген стана възможно благодарение на подкрепата на общинската фондация "Русе - град на свободния дух", подчертават от Община Русе.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини