Столетницата като в гангстерски рап клип

Всяка седмица напоследък започва с някаква странна изненада откъм лявото политическо пространство в България. Не дават на журналистите време дъх да си поемат.

Започнаха със сбирката на Бузлуджа – когато в понеделник всички отидохме на работа, ни чакаха новини, клипове, снимки, танцуващи и щракащи с пръсти партийни лидери, бира и кебапчета, балкански фолк, възгласи: „Мачкай, Корнелия“, въобще селски събор с „Визия за България“. После боклук по пътя, боклук на върха, въобще – мазало. Мазало откъм послания, откъм обратна връзка с електората (части от който открито пред медиите си заявиха, че без оркестър там няма за какво въобще да ходят). 

Мина се една седмица и „ново двайсет“ – зам.-шеф на общински съвет от БСП е арестуван и екстрадиран – имал отношение към бандата на Очите, криел го, пък вкъщи си имал и цял арсенал. От БСП се разграничиха от него… 

Има си хас – след толкова приказки за „шайки“, окрали държавата, да не се разграничат от някой, който май бил крадец… 

И после – още един гаф: пред цяла България, пред камерата на bTV, общинският съветник от БСП в Бургас Чанко Мирчев признава, че арестуваният Бенчо Бенчев е стабилен дарител на Столетницата и е дарявал десетки хиляди (смешното тук е, че той се опита да „смекчи“ удара, обяснявайки, че не е дарявал стотици хиляди, а само едни десетки хиляди…). 

Това е притеснително по толкова много начини, че човек се чуди откъде да започне. Ще обърнем внимание на най-основните. Първо, най-най-първо: Бенчев не фигурира в списъците на дарителите. На такова дарителство му се казва „под масата“ в такъв случай. Второ: какво трябва да значи „десетки хиляди“? Всяко лице има право да прави дарение до 10 000 лв. 

Сега (и поне за известно време ще си бъде така) при търсене на Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за или БСП, Google автоматично предлага свързани новини за Митьо Очите. Честито, Нинова, честито БСП! 

Но, като се замисли човек, това май е чудесен ИМИДЖОВ ход! Чудите се как ли? Много просто. Явно Столетницата иска да привлече младите. Как ще го направи ли? Като си навъди Бенчо Бенчевци с бентлита, пистолети, автомати и пачки. Обръщат поглед социалистите към най-модерното – гангстерския рап, така любим на младите. Към кадрите на МВР от тараша на бенчевата къща сложете две мацки по бански и имате гангстерски рап клип. 

БСП удариха в земята всички БГ рап звезди, пеещи за гангстерски живот, парадиращи с луксозни коли, които не са техни, с фалшиви пачки и оръжия-реквизит. При БСП-общинския съветник няма реквизит, всичко си е истинско. 

А БСП се разграничиха от него…

Нинова (или както беше наречена на Бузлуджа „Желязната лейди“) тропна с юмрук: „Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години. И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията. Разбира се – категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас“. 

 

Болезнено е човек да гледа как, докато се опитват да се измъкнат, затъват още повече. Значи в БСП има хора, които дават добре познатите съвети: „сниши се, прехвърли отговорността, трай си, обвини старото ръководство“. И тези хора са достатъчно нависоко в йерархията, че да са до шефа на партията. 

Ако прехвърлянето на отговорност и разграничаването бяха спортове, БСП щяха да са олимпийски шампиони. Всички знаем, че са Столетница (партия-приемница) за пред електората си, който милее за БКП и КПСС, но се разграничават от БКП и ужасите на режима за пред обществото. Но сега избиха рибата с това ново „разграничаване“ – от старото ръководство. Значи не само БКП е лошо, но и старото БСП е лошо. Ужас, а старото ръководство (точно както и сегашното) ни увещаваше, че са добри. Ами, ако следващото ни каже един ден, че сегашното е било лошо…? Ще има ли край тая игра? 

Опитват се да си измият лицето с всяко следващо разграничаване, но единственото, което правят е да ГУБЯТ лицето си пред електората, докато се опитват да спечелят нов. Накрая – нито нов електорат, нито доверие от стария. 

Оправданието, че арестуваният Бенчев, не е член на партията, а е избран от гражданска квота започва да звучи като паническа мантра за спасение, но не върши работа. Никой не вярва, че се стига до поста зам.-председател на общински съвет просто така, без политически гръб. И още едно бързо напомняне за Очите и бизнеса му с БСП: сутринта в ефира на Bulgaria On Air криминалният журналист Стефан Ташев ни подсети, че когато 2007 г. Желязков беше задържан и после се призна за виновен, имаше СРС-та, които го записваха как обещава да говори с политици от БСП, да се срещне с тях в София". 

Дори няма да питаме как общинският съветник е спечелил толкова пари, защото не обичаме да ни лъжат в очите. Но все пак сме малко любопитни за какво са му всички тези оръжия? От кого и какво се пази? И пази ли се или от него трябва да се пазят? 

И за финал: докато проверявах всички източници на информация по темата, попаднах на нещо, написано от Цветан ЦветановЦветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на. Не обичам да цитирам политици, но в случая се изкушавам да го направя, заради съдържанието на извадените данни. В профила си във Facebook той ни припомни за някои стари гафове на Столетницата: 
„Интересно защо подобна позиция на лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за липсваше, когато българската прокуратура официално повдигна обвинение на депутата от БСП Манол Генов, беше свален имунитетът му и започна разследване срещу него за купуване на гласове?“, риторично попита Цветанов. Още едно подсещане: не видяхме подобни мерки от Нинова и когато братът на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов – Илия, беше арестуван за участие в престъпна група за изнудване. 
Още един въпрос: „Защо когато бившият председател на Народното събрание Валери Жаблянов нарече Народния съд „необходимо правосъдие“, отново чухме оглушителното мълчание на Корнелия Нинова? Това значи ли, че тя се припознава в казаното от него? 
Светкавична реакция нямаше и след като депутатът Таско Ерменков си позволи да се заиграе със страховете на почти двумилионна София, казвайки на гражданите й, че пият отровна вода и когато същият Ерменков нарече идиоти държавите от ЕС и САЩ в коментар на изборните резултати в Крим.

Спорт

още

Коментари

 1. 2018.08.06 | 18:07

  Дойде краят на ГРОБ. Окрадоха държавата най-безсрамно.
  Сега разпродават като за последно (и е за последно) всичко което могат.
  Авторчето на публикацията Томов само цвърка безпомощно.
  Интересно, колко ли са му платили за този пасквил?

  1. 2018.08.07 | 18:50

   ГЕРБ ЗАГРОБИ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЛИВИ ПОМИЯРИ

 2. 2018.08.06 | 15:43

  Няма мафия по света която да иска социализъм. И през социализма нямаше мафия.

  1. 2018.08.07 | 18:47

   ти да не мислиш, че социалистите искат социализъм бе, тъпагьос. при тях лъжите започват още с името, нали най-големите капиталисти сеге са бившите партийни другари. детска ви работа малоумна

  2. 2018.08.06 | 17:10

   а за контрабандните канали на БКП нищо не си чувал ... . Е как пък само вие социалистите не сте чували?.

  3. 2018.08.06 | 16:19

   Нямаше мафия ли? Всичко беше на червената мафия.....дори ни гонеха за собствени мисли, прочетени книги, извън задължителнити бози, за предпочитана музика, мода..... Мафия БКП-ДС беше страховита, още и сърбаме попарата. Проклети да са до 9 коляно.

 3. 2018.08.06 | 20:19

  Познавам с Вълчовци Ви нрав.По-скоро на ненаситна хиена.Освен зооаналогия,друго не Ви подхожда.

 4. 2018.08.06 | 16:11

  И преди, и сега
  БСП е мафия

  1. 2018.08.06 | 17:38

   Няма по безочлива банда от комунистите.И таз Курнелка като каква се изявява.Толкова е смешна и жалка.Няма да допуснеме комунисти никога на власт.

 5. 2018.08.06 | 16:19

  Не разбрах сега, за герб ли да гласувам?

  1. 2018.08.06 | 17:37

   Да, дпс си проблем.

  2. 2018.08.06 | 17:23

   A Gerb NIKAK ne krade

  3. 2018.08.06 | 17:13

   Ако не гласуваш за ГЕРБ автоматично идват БСП ДПС то е ясно.

  4. 2018.08.06 | 16:33

   А дали ще се разбере, че съм гласувал за герб?

  5. 2018.08.06 | 16:22

   Гласувай за ГЕРБ. БСП освен да крадат друго не правят

 6. 2018.08.06 | 15:41

  Идат избори и БОЙКО започна да си прави милиционерски пиар. Досега не са знаели кой е Митьо Очите чак сега са разбрали. Не минава номера, в Европа сме не в третия свят.
  КАТО НАПИШЕШ БОЙКО И ТРОЛЧЕТАТА СЕ ХВЪРЛЯТ КАТО ПОБЕСНЕЛИ ДА ЦЪКАТ МИНУСИ, ПАЗЯТ ВОЖДА. КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА. НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА КРИТИКУВА ВОЖДА НАРЦИС

  1. 2018.08.06 | 17:23

   А когато БСП беше на власт Митьо Очите във затворо ли беше. Идват избори и болшевишките тролчета почват да си защитават спонсорите. Сега ще го изкарате невинна жертва на Бойко.

 7. 2018.08.06 | 16:42

  Tozi sait e liceto na gerbajiiskata propaganda.

  1. 2018.08.06 | 17:07

   Това е самата истина за МАЙКАТА НА ВСИЧКИКИ МАЙКИ КОРНЕЛИЯ НИНОВА МАФИОТСКА ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА ЗА МАФИЯТА БСП

 8. 2018.08.06 | 14:34

  Ако една мафия е на сто години а друга на десет години това не означава че стогодишната е по-голяма мафия

  1. 2018.08.06 | 16:20

   Означава, означава...

 9. 2018.08.06 | 15:40

  ФЕОДАЛНО МАФИОТСКА ДЪРЖАВА Е ЛОГИЧНО ДА Е НАЙ-БЕДНАТА

 10. 2018.08.06 | 15:25

  Винаги се радвам когато хващат едри престъпници , унижават ги и ги разкарват с белезници

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Нужно ли е да има бус ленти на натоварени булеварди в големите градове?

Нужно ли е да има бус ленти на натоварени булеварди в големите градове?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.