Теменужка Петкова: Този газопровод допринася за сигурността в региона (видео+снимки)

  • 03 август 2018 13:06

  • 2700
  • 3
Теменужка Петкова: Този газопровод допринася за сигурността в региона (видео+снимки)
© Novini.bg

Това е проект, който допринася за енергийната сигурност в региона и увеличава преносния капацитет. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по случай откриването на модернизирания транзитен газопровод между България и Турция.

,,Вече беше казано за важността на този проект, но аз бих искала да допълня, че проект от такова енергийно естество не е важен само за нашите две страни, но е в интерес и на целия Европейски съюз'', добави още тя.

,,Считам, че са много големи възможностите за сътрудничество между България и Турция в сферата на енергетиката, поради което бих искала да благодаря за отличното партньорство с нашите турски колеги и приятели'', завърши Петкова.

От своя страна Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов заяви, че значимостта на този проект е изключително голяма, тъй като по този начин се постига междусистемна свързаност с Република Турция и припомни, че това е вторият такъв подобен проект след този през 2016 г. между България и Румъния.

,,Искам да подчертая, че ,,Булгартрансгаз'' ще продължи усилието си по разширението и модернизирането на нашата газова мрежа'', посочи той.

Турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез коментира, че реализирането на този проект е резултат от взаимното доверие и добри отношения между двете ни страни и изрази надежда това партньорство да продължи и занапред.

,,Уверен съм, че ще дадем повод за откриването на други, по-големи инвестиции. За нас е голямо удоволствие да бъдем свидетели на проекти, които допринасят за просперитета на България'', каза още турският министър.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2700 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.08.03 | 18:18

3
Майка ви продажда герберска!

2018.08.03 | 18:12

2
П*тко Теменужена, да ти е*а целата п*тка майна гербаджийска! Тъпун*ери грбаджийски, пълните гушата на Ер Доган, вместо да взимаме газ от Русия, и ние да продаваме...
Blur

2018.08.03 | 15:12

1
Абе, майка ви да е.б.а. продажна, какви глупости ми разправяте......Прецакахте България с Южен поток, сега ще ми правите връзка с Турция за същия газ. Сега ще внасяме руски газ от Турция. Разстрел на площада, мамка ви.

Добави коментар

Водещи новини