Започна шествието на ВМРО по повод 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание (снимки)

  • 02 август 2018 16:41

  • 2387
  • 0
Започна шествието на ВМРО по повод 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание (снимки)
© Novini.bg

В Благоевград започна шествието на ВМРО по повод 115-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание, предаде репортер на Novini.bg.

Походът е предвождан от българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки, депутати от ВМРО, областния координатор за региона и народен представител от ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на партията Атанас Стоянов, членовете на националното ръководство на ВМРО - БНД Александър Сиди и Борис Вангелов, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти. Шествието тръгна от паметника на Тодор Александров, ще премине по ул. „Тракия“ и ще завърши на площад „Македония“ с поднасяне на венци пред паметника на Гоце Делчев. Десетки граждани участват в похода. Всички участници носят национални флагове и портрети на видни дейци на ВМРО.

От 17.00 ч. започва официалната церемония, като на нея рамо до рамо ще застанат българският и македонският министър-председатели Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Зоран Заев. 

Филип Епитропов
2387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини