Кметът на Шумен се срещна с министъра на културата на Република Ингушетия

  • 27 юли 2018 12:46

  • 535
  • 0
Кметът на Шумен се срещна с министъра на културата на Република Ингушетия
© Община Шумен

Кметът на община Шумен Любомир Христов прие днес Марет Газдиева - министър на културата на Република Ингушетия. Поводът за посещението е участието й в днешната церемония по откриването на бюст-паметник на ингушесткия писател Идрис Базоркин в Двора на кирилицата в Плиска, информират от общинския пресцентър.

Христов е приветствал с добре дошли делегацията от Република Ингушетия в Шумен и е запознал гостите с историята и с развитието на индустрията в града. Той е отправил покана, чрез министър Газдиева, към ингушестки танцови и музикални състави да посетят Шумен и да изнесат концерти в новооткритата зала "Арена Шумен". Газдиева също е поканила кметския екип да посети Ингушетия и да се запознае с историята и културата й.

В края на срещата Любомир Христов е пожелал на Марет Газдиева успешен мандат и е изразил надежда, че сътрудничеството между Шумен и Ингушетия ще продължи.

Гадзиева е била придружавана от представители на министерството на културата на Република Ингушетия, от специалисти в областта на изобразителното, театралното и музикалното изкуство и от сина и внука на писателя Идрис Базоркин - Турс и Микаел Базоркин.

На срещата са присъствали и заместник-кметовете на община Шумен Найден Косев, Росица Антонова и д-р Светлана Маркова.

Владимир Василев
535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини