Днес се решава ще има ли и нощна „синя зона“ в София

  • 26 юли 2018 11:34

  • 1251
  • 0
Днес се решава ще има ли и нощна „синя зона“ в София
© Novini.bg

Столичният общински съвет ще решава днес дали да бъде въведен абонамент за нощно паркиране в София, съобщи БНР.

Срещу 650 лв. на месец собствениците на нощните заведения и хотели ще могат да отдават законно общинската собственост, а не както е сега, коментира общинският съветник Стефан Марков, чието е предложението за поправки в Наредбата за паркиране в града.

„Ако излезете вечер пред множество от заведенията, има охранители, конуси. Няма лошо фирмите да пазят място за клиентите си, но само ако то бъде регламентирано и законно. В момента заведенията например абсолютно незаконно преотдават общинската собственост", обясни Марков.

Очаква се и решение на проблем от няколко години в район „Младост“. Общината ще дари свой имот на инвеститор, за да остане свободен терен в „Младост“ I. Жителите там протестираха срещу намерението на инвеститора да изгради 20-етажна сграда на площ между блокове първи и единайсети.

Заместник-председателят на Общинския съвет в София Иван Велков каза, че се предвижда решение по подобен казус и в район „Слатина“, и добави:

„Трябва да намерим в общините и в парламента промяна на съответните нормативни документи, които да позволяват взимането на решения, облечени във всички нормативни законосъобразни документи, които да преследват изцяло обществения интерес“.

Последвайте канала на

Александър Томов
1251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини