Пръскаха срещу комари в Свиленград

  • 26 юли 2018 09:57

  • 508
  • 0
Пръскаха срещу комари в Свиленград
© Pixabay

Община Свиленград приключи обработката на зелените площи срещу комари, кърлежи и други вредни насекоми, както и срещу гризачи, съобщи местната администрация. Специализирана фирма е извършила дезинсекция, дезакаризация и дератизация на публичните зелени площи в града, в дворовете на детските градини и ясли, в обектите от дейност "Социални услуги" и на туристическите обекти в Мезек.

В същото време се проведе и третиране срещу комари с авиационна техника на зелени площи и земеделски имоти на територията на община Свиленград, намиращи се в непосредствена близост до река Марица, казаха още от кметството. Подложените на пръскане терени със самолет са разположени на 2 км. от населените места, в землищата на Свиленград и селата Капитан Андреево, Генералово. Стопаните са били предупредени в кои местности и кога ще се извърши пръскането.

Както всяка година, общината провежда поне три акции - наземни и въздушни, срещу комари и кърлежи. През този пролетно-летен сезон това е второто по ред пръскане. През месец август ще се проведе още едно третиране срещу насекоми и гризачи, уточниха още от администрацията.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
508 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини