Остава бедственото положение в Тетевенско

  • 25 юли 2018 09:09

  • 1386
  • 0
Остава бедственото положение в Тетевенско
© Булфото (архив)

Бедственото положение в Тетевенско остава, след като през изминалото денонощие в района паднаха близо 100 литра дъжд на кв.м. Водната стихия взе една жертва, а много населени места останаха без ток. В момента няма бедстващи хора, но продължава да вали.

Това каза за БНР кметът на града Мадлена Бояджиева. Тази сутрин се събира кризисният щаб. Голяма част от пораженията след пороя от миналото денонощие са преодолени. Вече е укрепен пътят между селата Глогово и Градешница, които вчера бяха най-тежко засегнати. Всичките около 20 пострадали къщи вече са отводнени. Започва работа за осигуряване на подход за автомобили към двете махали, които бяха откъснати заради срутването на мостове. В двете махали има общо около 300 души, които разполагат с достатъчно хранителни запаси и вода, увери градоначалникът. Няма спешно нуждаещи се от медицинска помощ. 

Нощните валежи временно са откъснали и село Черни Вит, пътят е бил блокиран от вода и свлачище, но към момента е пробит и достъпът е възстановен, допълни Мадлена Бояджиева. 13 деца са били изолирани във вила край село Гложене, но впоследствие са били евакуирани и са в добро състояние.

Днес комисии започват обход на засегнатите населени места, за да регистрират и описват щетите, които тепърва ще се остойностяват, посочи Бояджиева.

Заради дъждовете под 24-часово наблюдение има при язовир "Ивайловград". Под непрекъснато наблюдение е и нивото на река Марица.

Българското външно министерство вече предупреди властите в Гърция и Турция за очаквано опасно покачване на водите на реките Арда и Марица.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини