Предлагат нощен служебен абонамент за паркиране в София

  • 20 юли 2018 20:36

  • 1644
  • 1
Предлагат нощен служебен абонамент за паркиране в София
©

От есента в обхвата на "синята зона" в София да се въведе нощен служебен абонамент за паркиране, който да е на същата стойност като дневния – 650 лева на месец, предвижда предложение към новата Наредба за организация на движението, която Столичният общински съвет ще разгледа следващата седмица.

Идеята е с нощния служебен абонамент да се решат три проблема, но най-вече да се въведе ред в нощното паркиране в столицата, обясни пред Дарик общинският съветник Стефан Марков. Такъв тип регламент е в полза и на хората, и на бизнеса, каза Марков. Той е предимно насочен към заведения, хотели и друг тип подобни обекти, които имат нощна или денонощна дейност, обясни общинският съветник.

Марков бе категоричен, че няма да се разширява синята зона и няма никакво отношение към почасовото платено паркиране на хората.

"Пред някои заведения или други обекти се казва "Тук не може да се паркира". Идеята е да се избяга от тази практика и да се създаде ред 24 часа седем дни в седмицата. В момента при изтичане на служебен абонамент в 19.30 часа някои фирми злоупотребяват и казват дори в по-късните часове, че местата са със служебен абонамент и така нататък. Идеята е да минимализираме злоупотребите и да има ред, категоричен е Марков.

Нощният служебен абонамент ще донесе и допълнителни приходи на Център за градска мобилност, които те могат да инвестират в контрол, допълни още той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
taka taka

2018.07.21 | 09:19

1
как пък не предложат да раздават по 1000лв на калпак на месец
докараха цяла България в София защото тука само може да се
изкарат сносни пари а сега и тука ще им одерат кожите
и на тях и на нас кореняците София не е проектирана за толкова хора

Добави коментар

Водещи новини