София Прайд призовава БСП да подкрепи Истанбулската конвенция

  • 20 юли 2018 13:17

  • 2418
  • 7
София Прайд призовава БСП да подкрепи Истанбулската конвенция
© Булфото/Архив

Организационният комитет на София Прайд посреща с разочарование твърдата позиция на БСП по отношение на Истанбулската конвенция – позиция, оформена под влиянието на агресивната медийна кампания срещу ратификацията, основана на неистини и спекулираща със страховете на хората.

Това е изразената позиция на ръководството на "София Прайд"Публикуваме текста без редакторска намеса: 

"Организационният комитет на София Прайд посреща с разочарование твърдата позиция на БСП по отношение на Истанбулската конвенция – позиция, оформена под влиянието на агресивната медийна кампания срещу ратификацията, основана на неистини и спекулираща със страховете на хората.

Организационният комитет недоумява защо БСП, като социалистическа партия, се отдалечи от лявата позиция по въпроса с Истанбулската конвенция. Лявото със сигурност не може да бъде позиция, която допуска такъв национализъм и социален консерватизъм, какъвто БСП излъчва от 49-ия си конгрес насам. Лявото е перспектива, която винаги се занимава с неравенствата и която изхожда от интересите на потиснатите и маргинализираните групи.

Ето защо тази нелява позиция е единствено в услуга на статуквото, което търси да запази порочните неравенства в обществото.

Поведението на БСП не просто срива международната репутация и репутацията на България, която остана единствената държава на Балканския полуостров, нератифицирала Истанбулската конвенция, но руши дългогодишни постижения на партията в сферата на защитата на жените жертви на насилие и я превръща в един от най-влиятелните пропагандатори на хомофобия и трансфобия в българския парламент. 

Организационният комитет отправя призив към членовете на партийните органи на БСП да се върнат към основите, залегнали в устава на партията, и изразява надежда, че ще преосмислят сериозно ксенофобията, хомофобията и трансфобията, които оформят лицето на БСП днес, в посока към сътрудничество и диалог с общностите, които в момента са мишени на тази враждебна политическа линия", написаха от "София Прайд", съобщиха от пресцентъра на комитета.

Радина Лазарова
2418 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Всички конци се дърпат от 1 място

2018.07.28 | 02:22

7
Разбрахте ли сега, че всички НПО-та, педалски организации, ЛГБТ изроди и тн. се финансират и следователно управляват от една и същя клика от хора.
След решението на ВКС всичките платени от Сорос групички извикаха като охапани. Идеален момент да ги видим точно кои са!
Благодаря, че ни се показахте. Оценяваме го!
оууу

2018.07.20 | 14:40

6
ей, педали, гейове, джендъри, или както се наричате, ходите се лекувайте, не парадирайте с психичните си отклонения :)

2018.07.20 | 13:51

4
Електората на СерГей Сатанишев призовава БСП
СЕР ГЕЙ

2018.07.20 | 13:55

5
Е УКРАЙНСКИ ЕВРЕЙН.

2018.07.20 | 13:50

3
Е НАЛИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ БЕШЕ УЖ ПРОТИВ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ А НЕ В ПОДКРЕПА НА ИЗВРАТЕНИ ГНУСОВЕ?
o da

2018.07.20 | 13:50

2
повелителите на СПИН-а пак завъртяха дупетата
може ли да се има доверие на тези които си използват
гъза за напредване и постигане на цели
само така

2018.07.20 | 13:43

1
Сега гербавата чума ще лекуваме със джендъри. Много добро решение на въпроса.

Добави коментар

Водещи новини