Промениха градския транспорт във Варна

  • 13 юли 2018 14:05

  • 2200
  • 0
Промениха градския транспорт във Варна
© Булфото (архив)

Променя се движението в градския транспорт във Варна по линиите с номера 10, 209, 36, 37, 12, 17, 17А, 17/60, 46, 55 и тролейбусни линии 86 и 88 влизат в сила от 17-ти или от 21-ви юли, в зависимост от линията, съобщават от общината.

Причината е изпълнение на три обекта по проект "Интегриран градски транспорт на Варна - втора фаза", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж". 

От 17-ти юли започва реконструкция на уличната мрежа в кв. "Аспарухово" по бул. "Народни будители" в участъка от ул. "Мара Тасева" до ул. "Нарва" и от бул. "Св. Св. Кирил и Методий" до ул. "Мара Тасева" в т.ч. трасето на обръщач на МГТ по бул. "Св. Св. Кирил и Методий". Там се затваря за движение бул. "Народни будители" в участъка от кръговото с ул. "Мара Тасева" до ул. "Св. Св. Кирил и Методий", както и движението по ул. "Дружба". От 21-ви юли се затваря и движението по южното платно на бул. "Народни будители" в участъка от сп. "Джанавара" до кръговото с ул. "Мара Тасева". В този участък движението ще се извършва двупосочно в северното платно. 

От 21-ви юли започва още реконструкция на улична мрежа на бул. "Осми Приморски полк" в участъка от бул. "Васил Левски" до бул. "Христо Смирненски", включващ и основен ремонт на пътен възел "Виница" и пешеходния подлез. В тази връзка ще бъде затворено за движение западното платно посока Виница-Варна. Движението ще се извършва в източното платно двупосочно. 

От 21-ви юли реконструкция ще тече и по трасето на бул. "Васил Левски" в участъка от "Подвис" до бул."Осми Приморски полк", като в този участък ще бъде затворено за движение южното платно, а движението ще се извършва двупосочно по северното платно. 

Във връзка с ремонтните дейности се въвеждат следните маршрутни промени за линиите, обслужвани от "Градски транспорт" ЕАД Варна: 

Автобусна линия 10 посока ЖП Гара: ул. "Подвис", на дясно по бул. "Левски", ул. "Отец Паисий", бул. "Вл. Варненчик" с автобусни спирки: "Х. Димитър", "Зеленика", "Спартак", "Янко Михайлов", "Тракия", "Катедралата", ЖП Гара. 
Автобусна линия 209 след спирка "ХЕИ", сп. "Дубровник", сп. "Базар Левски" и по утвърдения си маршрут до и от "Почивка". Няма да се обслужват спирки "Мир", "Черноризец Храбър", "Военна болница", "Терапията", "Сотира". 
Автобусни линии 36 и 37 ще преустановят обслужването спирки "Джанавара" двупосочно в кв. "Аспарухово"; 
Автобусни линии 12 ,17, 17А, 17/60, 46, 55 след спирка "Любен Каравелов" ще продължат по ул. "Мара Тасева". Ще се спира на обозначени временно спирки двупосочно на същата улица, /които ще заместват спирка "Народни будители"/ поради затваряне на бул. "Народни будители" до центъра на "Аспарухово. На кръстовището с бул. "Св. Св. Кирил и Методий" и "Първи май" всяка линия продължава по утвърдения си маршрут; 

Тролейбусна линия 86 ще преустанови обслужване от 17-ти юли за времето на ремонтните дейности, поради невъзможност да се използва контактната мрежа от началото на Аспарухов мост до центъра на кв. "Аспарухово"; 
Тролейбусна линия 88 ще обслужва от кв."Владиславово" до сп. "КЗ" и обратно. Всички закупени абонаментни карти за 86 и 88 ще се признават за редовен превозен документ в автобусните линии 12, 17, 17А, 17/60, 17/46, 46, 55 с прикачване от спирка "КЗ". 

Радина Лазарова
2200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини