Фондация "Кристиан Таков": Кристиан бе човек, който се бореше докрай за каузите си

  • 11 юли 2018 17:54

  • 1208
  • 0
Фондация "Кристиан Таков": Кристиан бе човек, който се бореше докрай за каузите си
© Кадър БТВ

Кристиан бе човек, който се бореше докрай за каузите си. Той винаги отиваше докрай и търсеше справедливост. Това заяви в предаването ,,Лице в лице'' по БТВ философът и представител на фондация "Кристиан Таков" Деян Кюранов.

Според него основният проблем на държавата ни е, че корупцията е на всяко равнище, тъй като всеки се опитва да открадне каквото и колкото може.

,,От време на време може да се появи някой като Кристиан, който да се опита да ускори нещата за правосъдна реформа'', добави още Кюранов.

,,Кристиан имаше усет към справедливостта, той съумяваше да се изразява на достъпен език, а малко от юристите имат тази дарба'', допълни юристът Здравка Калайджиева.

По думите й съдебната система трудно ще се реформира, защото съдиите винаги ще имат около себе си политическото влияние.

,,Трябва да имаме ефективна прокуратура и независим съд, които не трябва да се притесняват, че изпълнителната власт ще ги критикува'', посочи тя.

Накрая тя заяви, че стремежът към законност е основна характеристика за всяка демокрация, но за жалост този стремеж не е толкова приложим в България.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1208 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини