Вижте първото и супер модерно влакче, което ще се движи по третата линия на метрото (снимки+видео)

  • 11 юли 2018 12:43

  • 3805
  • 1
Вижте първото и супер модерно влакче, което ще се движи по третата линия на метрото (снимки+видео)
© Novini.bg

В София вече пристигна първият влак за третата метро линия.

В момента той се намира на депото, което се изгражда на ул. Житница. Очаква се то да е готово до края на годината, предаде репортер на Novini.bg.

 

„Новите метровлакове са изключително енергийно ефективни. Това е най – новото, което може да има“, коментира пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

На 16 юли ще дойде второто влакче, а на 3 август се очаква и третото.

На първия етап от строителството на новата метролиния са осъществени около 70%, като над 3 км от тунелите са прокопани от метропробивната машина. Тя в момента е на НДК и ще потегли утре към станцията на бул. „Патриарх Евтимий“.

Есента на 2019 година ще бъде пуснат първият етап от 8 км и 8 метростанции. Вторият етап от 4 км до Околовръстния път на „Горна баня“ ще е готов през 2020 година.

Третата отсечка от метрото се очаква да превозва около 130 000 пътници дневно.

„Метрото променя изключително много градската среда“, напомни Фандъкова.  Съвсем скоро част от София ще бъде с коренно различен и модерен облик, каза още кметът на столицата ни.

Относно ремонтните дейности на бул. „България, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска заяви, че всичко за момента по нейна информация върви в срок.

Кметът на София напомни пред всички журналисти, че нейният основен приоритет е намаляването на вредните емисии частици.

 

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3805 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.07.11 | 13:18

1
Цървули!!!Искам да се прокопае метро от Крупник до Симитли!!!Стига сте облагодетелствали кестените!!!И ние от Прованса искаме модерен транспорт!!!При положение,че не започнат изкопните работи до септември 2019 г.,идвам с Моята Крупнишка Бригада и ще срина Софийска Голяма Община!!!Йорданка Фандъчкова и Бойко Борисов ще ги вържа за личният ми БТР и ще ги влача до Благоевград,да им се избистрят размътените мозъци!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини