Ето кога пускат синята зона в центъра на Варна

  • 10 юли 2018 14:15

  • 1909
  • 0
Ето кога пускат синята зона в центъра на Варна
© Novini.bg

"Синята зона" в центъра на Варна започва да работи реално от утре, съобщи директорът на предприятието "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов. В работни дни платеното паркиране ще бъде в сила от 9 до 19 часа. Зоната разполага с 2 603 места. Тези, които искат да спрат в нея, могат да платят чрез мобилно приложение, с SMS или в търговски обект.

До 12 август ще тече гратисен период, в който неплатилите няма да бъдат глобявани, допълни Иванов. Той уточни, че спрелите в нарушение ще подлежат на санкция, дори да са платили за престоя на автомобила си. На паркиралите неправилно коли ще бъдат поставяни скоби, като свалянето ще струва на собственика 20 лева. Ако автомобилът остане след работното време на зоната, той ще бъде репатриран, а освобождаването му струва 45 лева.

Електромобилите могат да спират в "синята зона" безплатно, каза още Иванов. По думите му това е валидно и за колите на хората с увреждания, ако престояват до 3 часа.

Очакваните приходи от въвеждането на "синята зона" до края на годината са 3,7 милиона лева, допълни Иванов. Прогнозите са, че за 5 години тази сума ще достигне над 27,7 милиона лева. Събраните средства ще бъдат влагани целево за ремонт на улици и тротоари в зоната.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини