Агенцията за хора с увреждания: Законът на Мая Манолова не обхваща всички хора с увреждания

  • 29 юни 2018 17:30

  • 1895
  • 1
Агенцията за хора с увреждания: Законът на Мая Манолова не обхваща всички хора с увреждания
©

В законопроекта на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на има няколко неща, които не бяха добре артикулирани докрай. Законът не обхваща всички хора с увреждания. От него ще се възползват само 77 000 души с увреждания. Това са хората, които имат нужда от чужда помощ. Ролята на омбудсмана е да защитава правата на всички граждани. В закона не се предвижда нищо и за хората, които живеят в социалните домове и са с увреждания. Освен всичко това, ако се приеме този законопроект, ще трябва да се увеличат много средствата отпускани от министерството.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания и бивш социален министър. "Нашата Агенция не е казионна. В едно хумористично предаване обявиха, че съм милионер, защото съм взел 2 млн. лева от регистъра за хората с увреждания. Когато човек говори такива неща, трябва да ги провери. За това казвам, че това е хумористично предаване, а не журналистическо. Решението на проблема е това, което започна правителството - реформа на ТЕЛК", категоричен беше Коралски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1895 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.29 | 18:41

1
ТОЗИ Е ИНВАЛИД, НО КАТО ПРИБРА 2 МИЛИОНА ЗАБРАВИ ЗА ДРУГИТЕ ИНВАЛИДИ.И ДА МУ КАЖА,ЧЕ РЕГИСТЪР НЕ СЕ ЯДЕ,НО С 2 МИЛИОНА ДОСТА ИНВАЛИДИ ЩЕ НАПРАВЯ ЩАСТЛИВИ.

Добави коментар

Водещи новини