Цветанов: За сигурност и тероризъм в парламента говорим на един език (видео)

  • 22 юни 2018 10:04

  • 2050
  • 0
Цветанов: За сигурност и тероризъм в парламента говорим на един език (видео)
©

Най-ключово е, че когато говорим по тема сигурност и прекратяване опитите за финансиране на тероризъм в българския парламент говорим на един език.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Днес Народното събрание е домакин на дискусия на тема „Борба срещу финансирането на тероризма – от законодателство към практика”.

Събитието е организирано съвместно от депутатите в Европейския парламент Емил Радев и Филиз Хюсменова и председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите му ситуацията днес е много по-променена.

„След актовете в САЩ светът вече изглежда много по-различно“, посочи Цветанов.

Той допълни, че в рамките на българското председателство трябваше да бъдат приети съвместни правила за Европол. На 26 март в парламентарното измерение се постига този политически консенсус с националните парламенти.

„Това е един безспорен успех на българското председателство“, смята още заместник-председателят на ГЕРБ.

Според него по въпроса с тероризма е необходимо националното законодателство да е в синхрон с европейското.

„Ние приехме закона за борба срещу тероризма март месец 2016 година. Този закон беше приет след много задълбочени обществени дискусии“, припомни Цветанов.

Текстът обаче гарантира, че подобно законодателство е в интерес на обществото.

„Дадохме заявка за по-сериозен контрол против подобни престъпления“, уточни политикът.

Цветанов коментира темата за Brexit, като уточни, че Великобритания е част от силна Европа, която гарантира сигурността.

„И след Брекзит трябва да бъдем заедно с Великобритания по темата за сигурността“, смята той.

В рамките на събитието Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отбеляза, че е важно всички европейски директиви и регламенти, отнасящи се до борбата с тероризма и организираната престъпност, да се прилагат от страните-членки, за да има синхрон между европейското и националните законодателства в този сектор.

„Ние бихме ползвали всяка една добра препоръка, всяко едно добро предложение, което може да доведе до оптимизиране на българското законодателство“, посочи още Цветанов.

В началото на дискусията председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на заяви, че продължават да бъдат предприемани мерки за борбата с тероризма.

„Днешната дискусия ще има ефект в цялостната борба“, смята тя, допълвайки, че дори митниците понякога имат пръст във финансирането на тероризма.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини