Шофьорите в Добрич ще заплащат по лев за час престой на наказателен паркинг

  • 28 май 2018 14:45

  • 1486
  • 0
Шофьорите в Добрич ще заплащат по лев за час престой на наказателен паркинг
© bulphoto (архив)

Шофьорите на репатрирани автомобили на принудителен паркинг, какъвто ще бъде изграден в Добрич, ще заплащат по лев за всеки час престой. Това предвиждат нови текстове в наредбата за организация на движението и дисциплината на водачите на моторни превозни средства, които ще бъдат обсъдени на заседанието на общинския съвет утре.

Кметската управа предлага промени в уредбата заради нарасналия автомобилен трафик и многобройните случаи на неправилно паркирани моторни превозни средства.

Общината ще може да премества без знанието на собствениците автомобили, които са паркирани така, че спират или затрудняват движението по улици и тротоари. Мярката ще се прилага и спрямо моторни превозни средства, които са спрени при входа или изхода на детски заведения, училища, театри и други обекти. Принудително ще бъдат премахвани от обществени места и спрени от движение или разкомплектовани автомобили.

При констатиране на нарушение от контролната служба на общината ще правят най-малко по пет фотоснимки преди и след блокиране на автомобила със скоба, предвижда още наредбата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини